Η εταιρία WD παρουσίασε μια νέα, αυτόνομη συσκευή αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων στην μορφή των WD Elements Play. Η συσκευή αποτελεί το τελευταίο εγχείρημα της γνωστής κατασκευάστριας σκληρών δίσκων για επέκταση της στο επικερδές πεδίο της οικιακής ψυχαγωγίας. Κύριος παράγοντας που τη διαφοροποιεί, από άλλες παρόμοιες υλοποιήσεις της εταιρίας, είναι η ενσωμάτωση σκληρού δίσκου με χωρητικότητες 1TB ή 2 TB.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι η ύπαρξη εξόδων composite, HDMI, optical SPIDF και stereo RCA. Η πλήρης υποστήριξη της προδιαγραφής Full HD με ανάλυση 1080p θεωρείται δεδομένη. Στη πλευρά του ήχου υποστηρίζεται η προδιαγραφή DTS 2.0 που επιτρέπει το downmixing της πολυκάναλης πληροφορίας στις στερεοφωνικές εξόδους RCA.

Φυσικά, υποστηρίζονται τα Dolby Digital και DTS. Επίσης, υποστηρίζονται οι περισσότεροι δημοφιλείς τύποι αρχείων μεταξύ των οποίων τα H.264 και MKV. Τέλος υπάρχουν δυο θύρες USB 2.0 που αναλαμβάνουν τη σύνδεση με τον υπολογιστή (για τη μεταφορά αρχείων) και τη σύνδεση άλλων συσκευών αποθήκευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του.

[πηγή Tom'sHardware]


Advertisements