Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Wii U και Wii U GamePad [Video]

Wii U

«Στην ουσία του το Wii U αλλάζει το gaming, το πως αλληλεπιδράς με τους φίλους σου και τον τρόπο που διασκεδάζεις στην τηλεόραση». Αυτή ήταν η φράση με την οποία η Nintendo παρουσίασε και επίσημα την ανανεωμένη παιχνιδοκονσόλα Wii U καθώς και τα νέα τηλεχειριστήρια Gamepad και Pro Controller.

To νέο Wii U, λοιπόν, έχει διαστάσεις περίπου 17.3x26.7x4.6 εκατοστά με βάρος 1.5 κιλά, επεξεργαστή πολλαπλών πυρήνων της IBM (δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες), κάρτα γραφικών από την AMD και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να επεκταθεί με SD κάρτες και εξωτερική σύνδεση σε μία από τις τέσσερις USB 2.0 που διαθέτει. Επίσης, περιλαμβάνει Wi-Fi, θύρες HDMI και AV Multi out connector με  υποστήριξη 1080p και πρόσβαση στο νέο κοινωνικό δίκτυο Miiverse της Nintendo.

Όσον αφορά τα τηλεχειριστήρια το GamePad διαθέτει οθόνη 6.2 ιντσών με aspect ratio 16:9 καθώς και τα παραδοσιακά κουμπιά με δύο αναλογικά sticks. Περιλαμβάνει αισθητήρα κίνησης, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και γεωμαγνητικό αισθητήρα, μπροστινή κάμερα, μικρόφωνο, stereo ηχεία, stylus και λειτουργία NFC. Ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια και φορτίζει με μπαταρίες λιθίου.

Το αστείο με το GamePad έγκειται στο γεγονός ότι η αυτονομία του ανέρχεται στις 3 με 5 ώρες και χρειάζεται 2.5 ώρες για μια πλήρη φόρτιση, κάτι που το καθιστά πρακτικά άχρηστο για κάθε σοβαρό gamer. Από την άλλη το Pro Controller σε αυτό το θέμα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλλον θα είναι το τηλεχειριστήριο επιλογής για τους περισσότερους.

Η Nintendo απέφυγε να ανακοινώσει τις τιμές για τα νέα προϊόντα καθώς και την ακριβή ημερομηνία διάθεσης. Φαίνεται, όμως, ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων για την κυκλοφορία της συσκευής.

Loading