Windows 10 Anniversary Update: Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση έρχεται δωρεάν το καλοκαίρι

windows_10_anniversary_update

Ξεκίνησε το συνέδριο BUILD για τους developers της Microsoft και η εταιρεία προχώρησε αμέσως στην επίσημη ανακοίνωση του Windows 10 Anniversary Update, το οποίο θεωρείται ως το πρώτο μεγάλο update για το λειτουργικό σύστημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Redstone.

Το Windows 10 Anniversary Update θα είναι διαθέσιμο δωρεάν το καλοκαίρι για όλους τους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Windows 10 και φέρνει μαζί του αρκετά ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Καταρχήν, το σύστημα αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων, Microsoft Hello, θα υποστηρίζεται από ακόμη περισσότερες εφαρμογές (συμπεριλαμβάνονται και third-party) με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Microsoft Edge browser για είσοδο σε ιστοσελίδες απλά με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη. Επίσης, έχει εξελιχθεί σημαντικά η προσωπική βοηθός Cortana (ενσωμάτωση σε emails και Skype) και θα λανσαριστεί το ενοποιημένο κατάστημα εφαρμογών με universal εφαρμογές για Windows 10 και Xbox One.

windows_ink

Ακόμα μία σημαντική προσθήκη είναι το νέο σύστημα Windows Ink, το οποίο αναγνωρίζει αυτά που γράφει ο χρήστης στην εφαρμογή Sticky Notes (είτε με γραφίδα είτε με το δάκτυλο) και ενεργοποιεί την βοηθό Cortana για να αναλάνει πρωτοβουλίες. Π.χ. μπορείτε να γράψετε "τηλεφώνησε στον κ. Παπαδόπουλο στις 21:00" και η Cortana θα συμπληρώσει αυτόματα στις υπενθυμίσεις το σημείωμα σας. Το σύστημα Windows Ink θα υποστηρίζεται από τις εφαρμογές Office και από τις εφαρμογές της Adobe, ενώ σύντομα θα προστεθούν κι άλλες.

Τέλος, οι χρήστες θα έχουν πλεόν τη δυνατότητα να streamάρουν παιχνίδια του Xbox One απευθείας στο PC τους και να απολαμβάνουν cross-platform υπηρεσίες όπως το Steam.

 

 

Loading