Το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμο (έρχεται 21 Οκτωβρίου), αλλά μπορούμε να πούμε μερικά πράγματα για τις ελλείψεις του.

Ο μελλοντικός ανταγωνιστής των iOS και Android OS, είναι γνωστό από την ημέρα της παρουσίασης του ότι δεν υποστηρίζει multitasking και λειτουργία copy-paste, με τη Microsoft να έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία σχετικού update για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Επιπλέον, σήμερα διέρρευσε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κάρτες μνήμης SD!

Η Microsoft ξεκαθάρισε ότι το Windows Phone 7 OS υποστηρίζει τις κάρτες μνήμης SD, τις αναγνωρίζει και τις διαβάζει κανονικά αλλά μόνο όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό. Είναι αδύνατο να τοποθετήσετε ή να αφαιρέσετε την κάρτα όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία. Διαφορετικά, θα "μπλοκάρει" το λειτουργικό σύστημα και θα χρειάζεται κλείσιμο του τηλεφώνου και αφαίρεση της κάρτας.

Φαίνεται λοιπόν ότι θα χρειαστούν και άλλες προσθήκες σε αυτό το update του Ιανουαρίου 2011, ενώ θα κυκλοφορήσει σύντομα και ένα μικρότερο για την υποστήριξη του Adobe Flash.

Εξάλλου, η Microsoft επιμένει ότι το Windows Phone 7 OS είναι ιδανικό για χρήση σε συσκευές με οθόνες μεγέθους το πολύ έως 4.3'', οπότε μοιάζει απίθανο να το δούμε σε κάποιο μελλοντικό tablet. Για αυτό το λόγο, όποια εταιρία θέλει να χρησιμοποιήσει λειτουργικό σύστημα της Microsoft, θα πρέπει να βολευτεί με τα Windows 7 ή τα Windows Compact Embedded.

Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευές των LG, Samsung, Dell και HTC.

Advertisements