Windows Terminal: Διαθέσιμη η πρώτη preview έκδοσης της εφαρμογής στο Microsoft Store [Video]

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Microsoft αποκάλυψε τη νέα εφαρμογή command line για το λειτουργικό σύστημα Windows, στο πλαίσιο του συνεδρίου BUILD 2019. Το Windows Terminal αποτελεί έναν νέο κεντρικό κόμβο για να έχεις απευθείας πρόσβαση στο παραδοσιακό command line, το WSL (Windows Subsystem for Linux) και το PowerShell. Η αλήθεια είναι ότι οι developers είχαν πρόσβαση σε αυτά από τον κώδικα του Windows Terminal στο GitHub, αλλά πλέον γίνεται ακόμα πιο εύκολη η διαδικασία κατεβάζοντας τη σχετική εφαρμογή από το Microsoft Store.

Στο Windows Terminal συμπερλαμβάνεται υποστήριξη για πολλαπλά tabs, υπάρχουν themes και δυνατότητα διαμόρφωσης ανάλογα με τα γούστα του εκάστοτε developer, αν και για την ώρα απαιτείται επεξεργασία του αρχείου JSON (οδηγίες υπάρχουν εδώ). Ακόμη, προσφέρει πληρη υποστήριξη για text rendering βασισμένο στον επεξεργαστή γραφικών, από απλούς χαρακτήρες μέχρι σύμβολα και emoji.

Η Microsoft αναφέρει ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι η πρώτη από τα previews του Windows Terminal που θα δούμε σταδιακά στο Microsoft Store, μιας και η τελική έκδοση 1.0 θα είναι έτοιμη το χειμώνα.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Windows Terminal από εδώ.

Loading