Wondershare Video Converter Ultimate: Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μετατροπή video σε 1000+ formats και όχι μόνο [Review]

Η επεξεργασία των videos απασχολούσε ανέκαθεν μεγάλο εύρος χρηστών, αλλά είναι γεγονός ότι εκτοξεύθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της διείσδυσης του σε κάθε υπηρεσία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι όλοι οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο του Διαδικτύου (και όχι μόνο) έχουν πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις για να υποστηρίζουν videos σε πολλά διαφορετικά formats και πλατφόρμες.

Αν και οι περισσότερες σύγχρονες συσκευές υποστηρίζουν πολλά video formats, υπάρχει ακόμα η ανάγκη για τη μετατροπή των videos σε κατάλληλο format έτσι ώστε να είναι εφικτή η αναπαραγωγή του σε κάθε συσκευή. Γι’ αυτό οι δημιουργοί θα ήταν καλό να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουν τα videos τους σε κάθε format και κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο το Wondershare Video Converter Ultimate.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν σε Windows PC και Mac, αλλά φυσικά υπάρχει και η επιλογή να το αγοράσετε για να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητες του, οι οποίες δεν είναι λίγες και πραγματικά αξίζουν για όσους θέλουν να εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες τους σε ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης.

Το βασικό selling point του Wondershare Video Converter Ultimate δεν είναι άλλο από την υποστήριξη 1000+ video formats για να καλύψει κάθε πιθανό σενάριο συμβατότητας. Για τους πιο προχωρημένους, μάλιστα, προσφέρει και τη δυνατότητα παραμετροποίησης αυτών των formats. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των παραπλήσιων προγραμμάτων, το Wondershare Video Converter Ultimate δεν έχει περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις συσκευές που υποστηρίζει και για να μην το κουράζουμε περισσότερο, αναλογιστείτε ότι υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα Android, iPhone, iPad, Smart TVs, VR, Xbox One, PlayStation και Insta360.

Όλα καλά, λοιπόν, με τα video formats και τις συσκευές που υποστηρίζει. Τι γίνεται, όμως, με την ταχύτητα μετατροπής; Αρκετός κόσμος απογοητεύεται όταν ξεκινά να μετατρέψει τα videos του και διαπιστώνει ότι η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Στην περίπτωση, όμως, του Wondershare Video Converter Ultimate ξεχνάς οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο.

Είναι πραγματικά ταχύτατο και αυτό οφείλεται στην τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το λογισμικό. Η εταιρεία χρησιμοποίησε την τεχνολογία της APEXTRANS με αποτέλεσμα η μετατροπή του video ή του ήχου (ναι, κάνει καλύπτει και audio formats!) γίνεται με ρυθμό 1 προς 1, χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Στα παραπάνω προσθέστε επίσης ότι υποστηρίζει GPU accelaration για ακόμη μεγαλύτερη υποβοήθηση από την κάρτα γραφικών στη διαδικασία της μετατροπής (Nvidia, Intel HD Graphics κλπ.) και φυσικά ευνοείται περισσότερο αν οι πυρήνες της CPU είναι αρκετοί.

Ένας τρίτος βασικός πυλώνας που αποδεικνύει την αξία του Wondershare Video Converter Ultimate είναι η δυνατότητα να αναγνωρίζει και να εντοπίζει τα videos/audios από εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης. Για παράδειγμα, έρχεται ένας φίλος σου με εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχει μέσα πολλά διάσπαρτα αρχεία και σκέφτεσαι πως θα καταφέρεις να τα βρεις μέσα στο χαμό που επικρατεί. Αφήνεις απλά το Wondershare Video Converter Ultimate να κάνει τη δουλειά και γλιτώνεις από την αγγαρεία!

Ώραια πηγαίνει το πράγμα μέχρι τώρα. Τι γίνεται αν θέλεις να μετατρέψεις πολλά videos σε διαφορετικά format το καθένα; Κανένα πρόβλημα! Αρκεί ο υπολογιστής σου να διαθέτει αρκετά ισχυρό επεξεργαστή για να ανταπεξέλθει στην ταυτόχρονη διαδικασία μετατροπής και αν το θες, σε διαφορετικό format για το κάθε video ή audio!

Φτάνουμε τώρα και σε κάτι που ενδιαφέρει τους περισσότερους από εσάς. Με το Wondershare Video Converter Ultimate μπορείς να κατεβάζεις τα videos απευθείας από το YouTube και άλλες πλατφόρμες video για να τα μετατρέψεις σε ό,τι format θέλεις! Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για όσους αποθηκεύουν videos με σκοπό να τα παρακολουθήσουν αργότερα, όσο και για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν λίστες με μουσική στον υπολογιστή τους.

Αφού είδαμε τα βασικά για το Wondershare Video Converter Ultimate, έφτασε η ώρα να το δοκιμάσουμε. Καταρχήν, κατεβάζουμε το πρόγραμμα δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα και πραγματοποιούμε εγκατάσταση με απλά βήματα. Μόλις ολοκληρωθεί και τρέξετε το πρόγραμμα, θα βρεθείτε μπροστά στην κεντρική οθόνη που περιλαμβάνει τις βασικές λειτουργίες.

Η πρώτη από αυτές είναι και η σημαντικότερη. Το Convert αποτελεί τον κόμβο όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις μετατροπές σας. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικά απλά και ξεκάθαρο για όλους τους χρήστες, ενώ προσφέρονται και ορισμένες επιλογές βασικής επεξεργασίας των videos (π.χ. trimming, cropping, effects και προσθήκη υποτίτλων).

Η επόμενη κατηγορία είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς αφορά τη δυνατότητα Download απευθείας από το YouTube και άλλες πλατφόρμες video. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα copy paste του link και στη συνέχεια θα σας εμφανιστούν οι επιλογές για να κατεβάσετε το video και να το μετατρέψετε είτε σε άλλο video format είτε σε αρχείο MP3 υψηλής ποιότητας.

Αν θέλετε να γράψετε τα videos απευθείας σε κάποιο CD/DVD πηγαίνετε στην τρίτη κατηγορία με ονομασία Burn. Εκεί προσθέτετε τα videos (ή/και τα audios) στη λίστα και με ένα κλικ ξεκινά η εγγραφή. Να σημειωθεί ότι στη δωρεάν έκδοση υπάρχει περιορισμός για τη μετατροπή και το download έως 5 αρχείων, επομένως, εάν θέλετε να απολαύσετε το Wondershare Video Converter Ultimate σε όλο του το μεγαλείο, τότε θα χρειαστεί να προχωρήσετε στην αγορά του.

H τέταρτη κατηγορία Transfer καθιστά εύκολη και γρήγορη τη μεταφορά αρχείων σε συνδεδεμένες φορητές συσκευές. Υποστηρίζονται όλες οι συσκευές Android με λειτουργικό σύστημα Android 2.2 ή μεταγενέστερο και iPhone, iPad, iPod Touch με iOS 5 ή μεταγενέστερο.

Τέλος, θα δείτε την κατηγορία Toolbox με αρκετά χρήσιμα εργαλεία, όπως η δυνατότητα να τακτοποίησετε τα metadata των videos, η δημιουργία GIF και η αποστολή των videos για αναπαραγωγή απευθείας σε τηλεόραση

Το Wondershare Video Converter Ultimate είναι να πραγματικά σοβαρό και αξιόπιστο πρόγραμμα που δίνει λύσεις με εύκολο και άμεσο τρόπο, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για να το κατανοήσει και να το χρησιμοποιήσει ο εκάστοτε χρήστης. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η δωρεάν έκδοση έρχεται με σημαντικό περιορισμό σε αυτά που μπορείς να κάνεις. Από την άλλη, δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε και αν δείτε ότι σας ταιριάζει, τότε ίσως αξίζει τα $59.99.

Loading