Το World of Warcraft ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια παίκτες!

Πέρασαν έξι χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του World of Warcraft, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι gamers έχασαν το ενδιαφέρον τους.  Το αντίθετο μάλιστα, αφού η Blizzard ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12 εκατομμύρια συνδρομητές συνεχίζουν ακάθεκτοι τις περιπλανήσεις τους, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει το τρίτο expansion του παιχνιδιού με τίτλο World of Warcraft: Cataclysm!

Η Blizzard Entertainment είχε ανακοινώσει το World of Warcraft στις 2 Σεπτεμβρίου 2001, αλλά η κυκλοφορία του ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2004, ημερομηνία που σηματοδούσε τη 10η επέτειο του Warcraft. Ας δούμε μερικά στατιστικά για το WoW:

  • 150 προγραμματιστές δημιούργησαν 30.000 αντικέιμενα, 5300 NPCs (Non-Playable-Characters) και 7600 αποστολές.
  • Οι servers του WoW αποτελούνται από 20.000 υπολογιστές, 1.3 petabytes (PB) αποθηκευτικού χώρου, 75.000 πυρήνες επεξεργαστών, 5.5 εκατομμύρια γραμμές κώδικα και 2 εκατομμύρια λέξεις.
  • Το κόστος συντήρησης των servers υπολογίζεται σε περίπου €100.000/ημέρα.
  • Το δεύτερο expansion του παιχνιδιού, Wrath of the Lich King, πούλησε 1.933 κομμάτια το λεπτό και συνολικά 2.8 εκατομμύρια κομμάτια την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας, γεγονός που του δίνει την πρώτη θέση όλων των εποχών σε ταχύτητα πωλήσεων.
  • Οι παίκτες έχουν ολοκληρώσει περισσότερες από 16.6 εκατομμύρια αποστολές.

[πηγή Blizzard]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gaming and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.