World View: Θες να δεις τον κόσμο από τα 30km ύψος; Βρες $75.000... [Video]

world_view

Το διαστημοδρόμιο της Virgin Galactic έχει εγκαινιαστεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί το περιβόητο ταξίδι στο Διάστημα για τουρίστες, αν και μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί περίπου 650 εισιτήρια έναντι $250.000. Πάντως, εκτός από την υπηρεσία του Sir Richard Branson υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να ζήσει μια παρόμοια εμπειρία και μάλιστα με μικρότερο κόστος.

Ο λόγος γίνεται για τη World View, μια startup εταιρεία από την Arizona των ΗΠΑ, η οποία κατασκευάζει ένα ιδιόμορφο σκάφος που ανυψώνεται σε ύψος περίπου 30km με τη βοήθεια αερόστατου (προφανώς πολύ υψηλής τεχνολογίας). Το σκάφος αυτό μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα, διαθέτει τεράστια παράθυρα για καλή ορατότητα και  bar, ενώ χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να ανέβει στο συγκεκριμένο ύψος. Η βόλτα θα διαρκεί 2 ώρες και το εισιτήριο θα κοστίζει $75.000, ενώ οι πρώτες "πτήσεις" αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν το 2016.

Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η World View για την ανύψωση δεν είναι καινούργια, καθώς την είδαμε από τη Red Bull στο άλμα του Felix Baumgartner, ο οποίος πήδηξε από μεγαλύτερο ύψος (36.5km).

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται για ταξίδι στο Διάστημα, αλλά δεν παύει να είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία!

Loading