20 χρόνια World Wide Web!

World Wide Web

Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια από την ημέρα που ο Tim Berners-Lee, επιστήμονας του CERN, “ανέβαζε” την πρώτη ιστοσελίδα στο Internet από έναν υπολογιστή NeXT, η οποία περιελάμβανε μόνο text κείμενο και σύστησε στο κοινό το πασίγνωστο και δεδομένο σήμερα World Wide Web, για να μοιραζόμαστε ιδέες και γνώσεις ελεύθερα!

Η 6η Αυγούστου 1991 θα σήμανε την έναρξη της Διαδικτυακής εποχής, αν και το Internet θεωρητικά υπήρχε από το 1969. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό στράφηκε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο World Wide Web, μετά την ανακοίνωση του Berners-Lee το 1993, ότι θα είναι ελεύθερο για όλο τον κόσμο.

World Wide Web Graph

Αυτή ακριβώς η ελευθερία ήταν που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων browsers, όπως ο Netscape Navigator (αυτές ήταν εποχές….), για να μπορεί ο κόσμος να δει τις ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας συνδέσεις dial-up (φοβερός ήχος….). Παράλληλα, έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτοι μεγάλοι οργανισμοί και επιχειρήσεις, που είδαν στο Internet μια εύκολη και γρήγορη πηγή κέρδους.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η εξέλιξη ήταν τρομακτική, με τεράστιες βελτιώσεις σε ταχύτητες, σχεδιασμό και γενικότερα καινοτομίες που έφεραν στην καθημερινότητα μας τα κοινωνικά δίκτυα, τα blogs, το cloud, τη διασκέδαση κλπ. με κυριότερο προσόν την ελευθερία (ή τουλάχιστον ό,τι έχει απομείνει από αυτή).

Για επίλογο, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ταξινομημένες σε μηχανές αναζήτησης 17.91 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, ενώ αν υπολογιστούν και οι μη ταξινομημένες, ο αριθμός φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια!

[πηγή Engadget]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Internet. Bookmark the permalink.

One Response to 20 χρόνια World Wide Web!

  1. Pingback: 20 χρόνια World Wide Web! | Christos aka Falconas Hideout