Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία αύξηση των συσκευών με οθόνη που καλύπτει σχεδόν όλη την πρόσοψη, πράγμα που ξεκίνησε από μοντέλα – ναυαρχίδες αλλά γρήγορα επεκτάθηκε και σε πιο προσγειωμένες κατηγορίες τιμής. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το Xiaomi Mi Mix 2, ένα smartphone που είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε για αρκετό καιρό. Σημειώνουμε πως το πρώτο Xiaomi Mi Mix ξεκίνησε τη bezeless τάση από το 2016, οπότε αναμενόμενο ήταν ο αντικαταστάτης του να συνεχίσει τη δοκιμασμένη αυτή συνταγή.

Οθόνη

Η φωτεινή οθόνη των 5,9 ιντσών έχει άριστα χαρακτηριστικά ευκρίνειας και ποιότητας χρωμάτων αποτελώντας –αν και δεν είναι τεχνολογίας OLED- ένα από τα καλύτερα δείγματα οθόνης 1080p. H ανάλυση ακολουθεί τη διευρυμένη αναλογία 18:9 με 2160 αντί για 1920 οριζόντια pixels και «κολακεύεται» από το πολύ καλό contrast και την πιστότητα απεικόνισης.

Αίσθηση

Η ποιότητα κατασκευής του Mi Mix 2 είναι στα όρια του άριστου, παρά την τεράστια οθόνη και την έλλειψη bezzels. H «κεραμική» επίστρωση του αλουμινένιου σασί κερδίζει τις εντυπώσεις και σε επίπεδο ψυχολογίας-αισθητικής, αλλά και σε επίπεδο αποτελέσματος. Η συσκευή φαίνεται συμπαγής σαν ένα κομμάτι και δίνει την εικόνα ότι θα αντέξει στο χρόνο. Μοναδικό μας παράπονο η έλλειψη αδιαβροχοποίησης που δεν είναι και τόσο παράλογη, ειδικά σε αυτό το κόστος.

This slideshow requires JavaScript.

Κάμερα

H Camera των 12ΜPixel με αισθητήρα κατασκευής Sony δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τη συνηθισμένη εικόνα της μέσης και χαμηλής κατηγορίας: Πολύ καλές φωτογραφίες με αρκετό φως, μέτριες όσο η εξωτερική φωτεινότητα μειώνεται, αυξημένος θόρυβος σε υψηλά ISO. Υπάρχει επίσης και οπτικός σταθεροποιητής 4 αξόνων που βελτιώνει κάπως την κατάσταση, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλύτερες κάμερες σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Η πίσω κάμερα είναι μονή σε αντίθεση με άλλες συσκευές της κατηγορίας, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις manual λήψης και πολύ καλή απόδοση στο video με δυνατότητα 30fps στα 2160p.

This slideshow requires JavaScript.

Hardware

Με 6GB RAM, 64GB αποθηκευτικό χώρο, Snapdragon 835 και Adreno 540 στο hardware, αναμενόμενο είναι η συσκευή να «πετάει» υπό όλες τις συνθήκες. Ανήκει σε μία μικρή κατηγορία smartphones που είσαι σίγουρος πως θα ανταπεξέλθει, όσα προγράμματα και αν τρέχουν ταυτόχρονα, όσο απαιτητικά και να είναι.

Γνωρίζεις επίσης εξαρχής πως θα τρέξεις αρκετές επόμενες εκδόσεις του Android, χωρίς να σκεφτείς specs και minimum requirements. To πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως τα παραπάνω χαρακτηριστικά αφορούν τη «βασική» έλδοση της συσκευής, καθώς είναι διαθέσιμες και εκδόσεις με 8GB RAM και 128GB αποθήκευση!

Η όλη εικόνα συμπληρώνεται από το πολύ ελαφρύ περιβάλλον MIUI, που πηγαίνει ταχύτατα ακόμα και σε εισαγωγικά Xiaomi που κοστίζουν το 1/3 των χρημάτων του Mi Mix 2 (πχ Redmi 5 Plus). Αν πάντως –για οποιονδήποτε λόγο- δε σας βολέψει το MIUI, μπορεί να αλλάξει εύκολα είτε με Google Now, είτε με Microsoft Launcher (!).
Απλά για να έχετε μία τάξη μεγέθους, το Xiaomi είναι λίγο ταχύτερο σε benchmark, παιχνίδια και γενικότερη απόδοση από τα Samsung S8 και S8+, είναι ελάχιστα πιο αργό από το (πολύ ακριβότερο και διαφορετικό) Note 8.

This slideshow requires JavaScript.

Επιπλέον δυνατότητες και εντυπώσεις από καθημερινή χρήση

Το πρώτο που ψάξαμε (και δε βρήκαμε) ήταν η υποδοχή 3,5mm για ακουστικά. Δεν υπήρχε επίσης πρόβλεψη για ασύρματη φόρτιση, αλλά τουλάχιστον μπορείς να φτάσεις από το μηδέν στο 85% της φόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα. Το άλλο περίεργο είναι η θέση της μπροστά κάμερας που για αισθητικούς λόγους βρέθηκε κάτω δεξιά(!). Χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, χρειάζεται μία περίοδο εγκλιματισμού. Κανένα παράπονο από τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και όλα τα υποσυστήματα της συσκευής που δουλεύουν άριστα και απροβλημάτιστα. Κρατάμε, τέλος, πως το μέγεθος της οθόνης χάρη στη bezeless πρόσοψη αποτελεί και τον ιδανικό συμβιβασμό για εύκολη χρήση χωρίς να κουράζονται χέρια και δάχτυλα.

Μας άρεσαν

  • Η οθόνη που κλέβει τις εντυπώσεις
  • Τα δύο ηχεία για στερεοφωνική ακρόαση
  • Το –υποκειμενικά- πανέμορφο design
  • Η –αντικειμενικά- άριστη απόδοση του hardware
  • H καλή διάρκεια της μπαταρίας

Θα θέλαμε

  • Λίγο καλύτερη απόδοση στην camera (για αυτήν την κατηγορία τιμής)
  • Τη μπροστά κάμερα να βρίσκεται στη «σωστή» πάνω θέση και όχι κάτω
  • Αδιαβροχοποίηση IP67

Συμπέρασμα

Το Xiaomi Mi Mix 2 είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ενός smartphone που είναι κορυφαίο (σχεδόν) σε όλα, καλοφτιαγμένο και εντυπωσιακό, που προσφέρεται σε λογική τιμή. Αξίζει οπωσδήποτε να το δείτε πριν κάνετε αγορά smartphone της κατηγορίας.

Μπορείτε να το βρείτε στην τιμή των €345.59 (+€7.19 ασφάλεια τελωνείου).

Advertisements