Αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης της Yahoo

Η Yahoo ανανεώνει τη μηχανή αναζήτησης, η οποία πλέον είναι πιο εύχρηστη και διαθέτει αρκετά καλλωπιστικά στοιχεία, ενώ βελτίωσε την αντίστοιχη έκδοση για φορητές συσκευές και πρόσθεσε μία λίστα με τα πιο δημοφιλή θέματα αναζήτησης στην αρχική σελίδα.

Πλέον, όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση αντί για μεγάλες λίστες με αποτελέσματα, σας παρουσιάζετε ένα κουτί με κάθετες καρτέλες όπου σας δίνετε η δυνατότητα να εξερευνήσετε το θέμα. Για παράδειγμα, γράφετε το όνομα ενός καλλιτέχνη και βλέπετε στο Overview tab τα τελευταία νέα, reviews στο Stories tab, σχετικά video στο Videos tab, ή ακόμα και τα τελευταία tweets στο Twitter tab!

Οι αλλαγές στο Yahoo είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές του Microsoft Bing, παρά το γεγονός ότι βασίζονται στην ίδια τεχνολογία. Η Yahoo προφανώς θέλει να μετατρέψει τη μηχανή αναζήτησης σε μια πιο εύχρηστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Επιπλέον, η Yahoo βοηθά τον χρήστη στην αναζήτηση, καθώς με το αρχίσει το γράψιμο γίνεται αυτόματη συμπλήρωση, κυρίως σε ό,τι αφορά μουσική, καλλιτέχνες, ταινίες κλπ, ενώ στην επάνω δεξιά πλευρά της αρχικής σελίδας υπάρχει μία λίστα με τα δημοφιλέστερα θέματα.

Τέλος, η Yahoo βελτίωσε τη φορητή έκδοση της υπηρεσίας της με χρήση της τεχνολογίας HTML5. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές με επίσκεψη στη σελίδα m.yahoo.com από τον web browser του κινητού σας.

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Yahoo and tagged , , . Bookmark the permalink.