ZTE

Ενδιαφέρον concept για αναδιπλούμενο smartphone από τη ZTE σε μορφή clamshell

ZTE Foldable Smartphone
ZTE Foldable Smartphone

Η ZTE πειραματίστηκε με την έννοια του αναδιπλούμενου smartphone στο ZTE Axon M, αν και όχι όπως υλοποιήθηκε στη συνέχεια από τις Royole, Samsung και Huawei. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τα σχέδια της σταματούν εκεί.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα LetsGoDigital, η κινέζικη εταιρεία θα ασχοληθεί εκ νέου με τα αναδιπλούμενα smartphones και δοκιμάζει διάφορους σχεδιασμούς, με επικρατέστερο όλων αυτόν που θέλει τη συσκευή να διπλώνει από πάνω προς τα κάτω σαν clamshell.

Οι εικόνες που βλέπουμε αποτελούν δημιουργία του LetsGoDigital βασισμένη στην πατέντα που κατοχύρωσε η ZTE. Παρατηρούμε, λοιπόν, μια μεγαλύτερη εύκαμπτη οθόνη που διπλώνει κάθετα προς τα μέσα, αλλά στην εξωτερική πλευρά υπάρχουν μεντεσέδες.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία, η διπλή κάμερα βρίσκεται προφανώς στην εξωτερική πλευρά, όμως δεν έχουμε κάτι για την εμπρόσθια κάμερα, αν υπάρχει βέβαια. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων αναμένεται κάτω από την οθόνη.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε μια τέτοια υλοποίηση από τη ZTE. Από την άλλη, έχουμε ακούσει από μερικούς κατασκευαστές πως πειραματίζονται με παρόμοιες αναδιπλώσεις και δεν αποκλείεται η ZTE να είναι η πρώτη που θα τα καταφέρει.

[via]

Loading