Ακυρώθηκε η μεγάλη εξαγορά της Figma από τη Adobe

Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε ανακοινωθεί από την Adobe η συμφωνία για την εξαγορά της Figma έναντι $20 δισ., αλλά οι ρυθμιστικές αρχές των ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) δεν έδωσαν τελικά την έγκριση με αποτέλεσμα να ακυρωθεί οριστικά το deal των δύο εταιρειών.

Η επιβεβαίωση για την ματαίωση της εξαγοράς ήρθε από τον CEO της Adobe, κ. Shantanu Narayen, ο οποίος σημείωσε πως τόσο η Adobe, όσο και η Figma επιθυμούσαν σφόδρα να ολοκληρωθεί η συμφωνία για να ενώσουν τις ομάδες τους σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον σε ό,τι αφορά την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, και τώρα έχουν απογοητευτεί ιδιαίτερα από τις αποφάσεις των δύο ρυθμιστικών αρχών.

Η ζημιά, μάλιστα, για την Adobe είναι αρκετά υψηλή, καθώς στο συμφωνητικό είχε προβλεφθεί αποζημίωση ύψους $1 δισ. σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά την CMA και την ΕΕ, αμφότερες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη δημιουργία μονοπωλίου από πλευράς Adobe, καθότι οι δύο εταιρείες θεωρητικά είναι μεγάλοι ανταγωνιστές στον τομέα τους. Τόνισαν, επίσης, ότι η Adobe θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών της, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί κάποιος σοβαρός ανταγωνιστής στην αγορά, ενώ θα μπορούσε να επηρεάσει και τις καινοτομίες που αναπτύσσει η Adobe.

[Adobe]

Loading