Adobe: Συμφωνία για εξαγορά της Figma έναντι $20 δισ.!

Οι τεράστιες εξαγορές στον κόσμο της Τεχνολογίας συνεχίζονται με την σημερινή ανακοίνωση της Adobe, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τη Figma για να περάσει στα χέρια της με ένα ποσό κοντά στα $20 δισεκατομμύρια (θα χωριστεί σε μετρητά και μετοχές)!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Figma ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από τους 20χρονους (τότε) Dylan Field και Evan Wallace, και κατάφερε να αναπτυχθεί ραγδαία ως μία από τις πιο αξιόπιστες web-based λύσεις για σχεδιαστές και προγραμματιστές. Είναι αξιοσημείωτο ότι χιλιάδες προγραμματιστές της Microsoft χρησιμοποιούν το Figma καθημερινά για την δουλειά τους επάνω σε σπουδαία projects της εταιρείας, όπως τα Office, Windows κ.ά., σε βαθμό που η Microsoft είχε αρχίσει να σκέφτεται το «διαζύγιο» από την Adobe.

Σε γενικές γραμμές, η Figma όχι μόνο κατάφερε να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μετατράπη σε έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές των XD προϊόντων της Adobe. Γι’ αυτό ήδη εκφράζονται πολλές αμφιβολίες για την αίσια έκβαση της εξαγοράς, μιας και οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ίσως κρίνουν πως δημιουργείται ένα μονοπώλιο από πλευράς Adobe.

Αν όλα προχωρήσουν όπως τα επιθυμούν οι δύο εταιρείες, τότε η Adobe σκοπεύει να συνδυάσει τα δικά της προϊόντα με τις υπηρεσίες της Figma και μάλιστα θα επιτρέψει την αυτόνομη λειτουργία της τελευταίας υπό την ηγεσία του CEO της, Dylan Field. Αντίστροφα, η Figma επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Adobe επάνω στους τομείς των 3D, Video, Vector, Imaging, Fonts κλπ. για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα εργαλεία της για τον σχεδιασμό προϊόντων στο web.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες χώρες αναμένεται ότι θα έχουν αποφασίσει αν θα εγκρίνουν την εξαγορά μέσα στο 2023.

[Adobe]

Loading