Google Bard: Δημιουργεί εικόνες μέσω Adobe Firefly και επεκτείνεται σε 180 χώρες

Η Google βιάστηκε να λανσάρει την πρώτη έκδοση του Google Bard με σκοπό να τραβήξει την προσοχή από το πολύ πιο εξελιγμένο ChatGPT, αλλά αποδεικνύει ότι εργάζεται πυρετωδώς για να το εξελίξει όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο γρήγορα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο συνέδριο Google I/O 2023 πως προχωρά σε ευρύτερο λανσάρισμα του AI chatbot συμπεριλαμβάνοντας τους χρήστες σε 180 χώρες χωρίς αναμονή, ενώ σύντομα θα υποστηρίζει feedback από 40 διαφορετικές γλώσσες. Να σημειωθεί, όμως, ότι ακόμα δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην Ευρώπη διότι η Google φοβάται τυχόν ανακολουθίες με τους κανόνες GDPR.

Από πλευράς εξέλιξης, το Google Bard έχει πλέον τη δυνατότητα να δημιουργεί και να επεξεργάζεται εικόνες, χάριν στη συνεργασία της εταιρείας με την Adobe για την ενσωμάτωση του AI εργαλείου Firefly. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με το DALL-E που εκμεταλλεύεται το Bing Image Creator.

Η διαφορά του Firefly από τα υπόλοιπα AI εργαλεία αφορά την βάση με την οποία έγινε η εκπαίδευση του. Η Adobe χρησιμοποίησε αδειοδοτημένες επαγγελματικές φωτογραφίες και εικόνες από το Adobe Stock, αλλά και ελεύθερες εικόνες από το Διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό μειώνει αρκετά το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις κάποιο θέμα σχετικό με πνευματική ιδιοκτησία σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις εικόνες που δημιουργήθηκαν μέσω Firefly.

Το Google Bard ενσωματώνει και το εργαλείο επεξεργασίας Adobe Express που περιλαμβάνει τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας δωρεάν και μπορείς να χρησιμοποιείς απευθείας από τον web browser του υπολογιστή σου. Να σημειωθεί ότι όλες οι εικόνες που φτιάχνεις μέσω Firefly φέρουν σήμανση πως έχουν δημιουργηθεί από το AI.

[Google]

Loading