Charles Geschke: Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Adobe

Ο Charles Geschke, συνιδρυτής της Adobe, διατελώντας ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Portable Document Format (PDF), απεβίωσε στην ηλικία των 81 ετών. Ο Charles Geschke, ίδρυσε την Adobe το 1982 μαζί με τον John Warnock, χαρίζοντας στον κόσμο το ευρέως διαδεδομένο PDF, μεταξύ άλλων πολλών καινοτομιών. Σύμφωνα με το BBC, o Geschke απεβίωσε την Παρασκευή στην Καλιφόρνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, αποστέλλοντας email προς τους εργαζομένους της εταιρείας ανέφερε:

Είναι μια τεράστια απώλεια για όλη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία τεχνολογίας, για την οποία ήταν καθοδηγητής και ήρωας επί δεκαετίες. Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έφερε επανάσταση στο πώς οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν

Όπως συνέχισε ο ίδιος, οι Geschke και Warnock ήταν υπεύθυνοι και για την επιτυχία των Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop.

Ο Geschke ήταν διευθύνων σύμβουλος της Adobe από τον Δεκέμβριο του 1986 έως τον Ιούλιο του 1994 και πρόεδρος από τον Απρίλιο του 1989 έως τη συνταξιοδότησή του, τον Απρίλιο του 2000. Διετέλεσε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου με τον Warnock από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2017 και ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου έως τον Απρίλιο του 2020. Μάλιστα, το 2009 τιμήθηκε με το National Medal of Technology από τον τέως πρόεδρο, Barack Obama.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading