Η Adobe προσθέτει AI assistant στα PDF Acrobat και Reader

Η Adobe είχε ήδη προσχωρήσει στην τάση της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης από το 2023, προσθέτοντας τη λειτουργία Firefly στις δημοφιλείς εφαρμογές της, όπως το Photoshop, το Illustrator και το Express. Τώρα, η εταιρεία επεκτείνει αυτές τις προσπάθειες στις εξίσου δημοφιλείς εφαρμογές PDF Acrobat και Reader.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Adobe ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια beta έκδοση ενός νέου βοηθού AI για το Acrobat και το Reader. Ονομάζεται, πολύ αόριστα, AI Assistant, και η εταιρεία ευελπιστεί ότι οι χρήστες θα τον αξιοποιήσουν για να τους βοηθήσει να ταξινομήσουν το περιεχόμενο που περιέχεται στα αρχεία PDF.

Η Adobe αναφέρει ότι το AI Assistant μπορεί να προτείνει ερωτήσεις στους χρήστες για το περιεχόμενο ενός αρχείου PDF και φυσικά μπορεί να δημιουργήσει και απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις. Το AI Assistant μπορεί επίσης να δημιουργήσει παραπομπές, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από αυτές τις απαντήσεις. Επιπλέον, η λειτουργία μπορεί να συνοψίσει το περιεχόμενο σε αρχεία PDF.

Το AI Assistant μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να περιηγηθούν σε ένα πυκνογραμμένο αρχείο PDF με links που επιδέχονται κλικ και μπορεί να βοηθήσει στη μορφοποίηση του περιεχομένου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρουσιάσεις, email και άλλα. Τέλος, η Adobe αναφέρει ότι το AI Assistant μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Word και PowerPoint, προσφέροντας έτσι κάποιο ανταγωνισμό στο Copilot AI της Microsoft.

Η Adobe αναφέρει ότι στο μέλλον θα προσθέσει λειτουργίες στο AI Assistant, όπως η δημιουργία προσχέδιων για έγγραφα, η δημιουργία εικόνων από το Firefly AI και πολλά άλλα.

Η beta είναι προς το παρόν διαθέσιμη για όσους έχουν προγράμματα Acrobat Individual, Pro και Teams, καθώς και για τους χρήστες του Acrobat Pro trial. Θα προστεθεί στο Reader κάποια στιγμή στο πολύ κοντινό μέλλον. Μόλις βγει από το στάδιο των δοκιμών beta, η Adobe σχεδιάζει να προσφέρει την πλήρως εξοπλισμένη έκδοση του AI Assistant για τους χρήστες του Reader και του Acrobat μέσω ενός νέου συνδρομητικού προγράμματος. Η τιμολόγηση για αυτό το νέο πρόγραμμα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

[Adobe]

Loading