Windows 10: Νέα αναβάθμιση αφαιρεί πλήρως το Adobe Flash και αποτρέπει την επανεγκατάσταση του

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια προαιρετική αναβάθμιση για το Windows 10 (κωδικός KB4577586), η οποία αφαιρεί πλήρως το “νεκρό” Adobe Flash που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα και αποτρέπει την επανεγκατάσταση του. Παρόλα αυτά, δεν αφαιρεί οποιαδήποτε άλλη έκδοση του Flash που μπορεί να έχει εγκαταστήσει χειροκίνητα ο χρήστης, ούτε τα όποια extensions μπορεί να υπάρχουν ακόμα στους web browsers.

Η υποστήριξη του Adobe Flash από το Windows 10 σταματά οριστικά και αμετάκλητα στα τέλη του 2020, ενώ ο Microsoft Edge browser θα σταματήσει να υποστηρίζει οποιαδήποτε μορφή του τον Ιανουάριο του 2021. Επίσης, η Microsoft θα δώσει προσθέσει επιλογή για καθολική αφαίρεση του Adobe Flash μέσα από το Windows Update από τις αρχές του 2021, την άνοιξη θα την εμφανίζει σαν πρόταση στους χρήστες και το καλοκαίρι του 2021 θα αφαιρέσει όλα τα frameworks για developers, όπως και την υποστήριξη από τη legacy έκδοση του Microsoft Edge (είναι αυτή που δεν βασίζεται στο Chromium) και του Internet Explorer 11.

Να σημειωθεί ότι η Google θα κόψει οριστικά την υποστήριξη του Adobe Flash από τον Chrome browser τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ η ίδια η Adobe θα σταματήσει οποιαδήποτε ενασχόληση με το Flash πριν το τέλος του έτους και θα εκδόσει οδηγίες για την πλήρη απεγκατάσταση του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading