Η Adobe σε βοηθά να φτιάχνεις μουσική από γραπτές εντολές μέσω AI

Η Adobe αποκάλυψε ένα πειραματικό εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) ήχου που θα προστεθεί στα υπόλοιπα που αφορούν την εικόνα στο Photoshop. Το Project Music GenAI Control της Adobe, το οποίο περιγράφεται από την εταιρεία ως ένα εργαλείο δημιουργίας και επεξεργασίας μουσικής με Τεχνητή Νοημοσύνη σε πρώιμη έκδοση, μπορεί να δημιουργήσει μουσική (και άλλο ήχο) από προτροπές κειμένου, τις οποίες μπορεί στη συνέχεια να τελειοποιήσει στο ίδιο περιβάλλον εργασίας.

Η Adobe διαμορφώνει την τεχνολογία που βασίζεται στο Firefly ως έναν δημιουργικό σύμμαχο που - σε αντίθεση με τα πειράματα δημιουργικού ήχου όπως το MusicLM της Google - πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και παραλείπει την ταλαιπωρία της μεταφοράς της εξόδου σε εξωτερικές εφαρμογές όπως τα Pro Tools, Logic Pro ή GarageBand για επεξεργασία.

"Αντί να κόβετε χειροκίνητα την υπάρχουσα μουσική για να φτιάξετε εισαγωγές, outros και ήχους υποβάθρου, το Project Music GenAI Control μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ακριβώς τα κομμάτια που χρειάζονται - λύνοντας από άκρη σε άκρη τα δύσκολα σημεία της ροής εργασίας", έγραψε η Adobe στο blog post της ανακοίνωσης.

Η εταιρεία προτείνει να ξεκινήσετε με εισόδους κειμένου όπως "powerful rock", "happy dance" ή "sad jazz" ως βάση. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να εισαγάγετε περισσότερες προτροπές για να ρυθμίσετε τον ρυθμό, τη δομή και την επαναληπτικότητά του, να αυξήσετε την έντασή του, να επεκτείνετε τη διάρκειά του, να αναμείξετε ολόκληρα τμήματα ή να δημιουργήσετε λούπες. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορεί ακόμη και να μετασχηματίσει τον ήχο με βάση μια μελωδία αναφοράς.

Η Adobe αναφέρει ότι η μουσική που παράγεται είναι ασφαλής για εμπορική χρήση. Ενσωματώνει επίσης τα Content Credentials, μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές ότι το αριστούργημά σας είναι υποβοηθούμενο από Τεχνητή Νοημοσύνη.

[Adobe]

Loading