Google Bard: Γράφει κώδικα σε 20+ γλώσσες προγραμματισμού

Ενόσω περιμένουμε το συνέδριο Google I/O 2023 για να γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τη νέα μηχανή αναζήτησης της Google που θα ενισχυθεί με AI εργαλεία, η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη του Google Bard με στόχο να προλάβει όσο γίνεται να προφτάσει το Bing Chat της Microsoft.

Σύμφωνα με τη Google, το Bard έχει πλέον τη δυνατότητα να γράφει κώδικα σε περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού συμπεριλαμβανομένων των C++, Go, Java, JavaScript, Python και TypeScript. Επίσης, οι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να εξάγουν τον κώδικα Python από το Bard απευθείας στο Google Colab χωρίς αν απαιτούνται ενέργειες copy-paste. Τέλος, το Bard μπορεί να χρησιμοποιηθεί ήδη ως βοηθητικό εργαλείο για την συγγραφή ενεργειών για το Google Sheets.

Στο επίσημο blog της εταιρείας αναφέρεται ότι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από το Bard επεξηγήσεις σχετικά με τον κώδικα που παράγει, καθώς και βοήθεια για δικά τους κομμάτια κώδικα. Το Bard εμφανίζει, μάλιστα, και την πηγή σε περίπτωση που έχει «δανειστεί» κώδικα από κάποιο open-source project. Εξυπακούεται ότι υπάρχει σχετική ενημέρωση πως μπορεί ο κώδικας που παράγει να περιέχει σφάλματα.

Τόσο το ChatGPT, όσο και το Bing Chat έχουν εδώ και αρκετό καιρό την δυνατότητα να παράγουν κώδικα σε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, αλλά δεν παύει να είναι ένα καλό σημάδι προόδου για το Bard της Google. Εξάλλου, το Bard προσφέρει πλέον μεγαλύτερη αξιοπιστία στη συγγραφή κειμένων.

[Google]

Loading