iOS

Οι δυσκολίες των developers στην ανάπτυξη εφαρμογών για το Android

Το Android OS αποτελεί αυτή την στιγμή την κυρίαρχη πλατφόρμα στο χώρο των mobile λειτουργικών με ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του να οφείλεται στην δωρεάν διάθεσή του και αλλά και στο μεγάλο εύρος φθηνών συσκευών στις οποίες προσφέρεται.

iOS vs Android

Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα είναι που δημιουργεί και τα περισσότερα προβλήματα στους developers, οι οποίοι παλεύουν να υποστηρίξουν το Android και την πληθώρα των συμβατών συσκευών με ελάχιστα κέρδη ως αντάλλαγμα, με αποτέλεσμα να χάνουν το ενδιαφέρον τους και να στρέφονται στο iOS, όπως είδαμε και σε πρόσφατη έρευνα της Appcelerator.

Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από την πρόσφατη κυκλοφορία του δημοφιλούς iOS παιχνιδιού Temple Run, του οποίου η μεταφορά στο Android υλοποιήθηκε επειδή οι developers ήθελαν να εκμεταλλευτούν τον μεγάλο αριθμό χρηστών για την προώθηση του ονόματος της εταιρείας. To παιχνίδι διατίθεται δωρεάν στο Google Play και σημείωσε επιτυχία με 1 εκατομμύριο downloads τις τρεις πρώτες μέρες της διαθεσιμότητάς του.

Οι developers, ωστόσο, σύντομα ανακάλυψαν την πικρή πραγματικότητα αφού το 99.9 τοις εκατό των παραπόνων που έλαβαν αφορούσαν προβλήματα με τη συμβατότητα του παιχνιδιού σε διάφορες συσκευές. Η ειρωνεία είναι ότι το Temple Run υποστηρίζει 707 Android συσκευές (!)

Διαβάστε το πλήρες post στο iPhoneHellas.gr

Loading