Angry Birds: Αποσύρεται αύριο από το Google Play Store!

Ένα από τα παιχνίδια που σημάδεψαν τα πρώτα χρόνια των smartphones και απέφερε δισεκατομμύρια για την δημιουργό Rovio θα αποσυρθεί οριστικά από το Google Play Store στις 23 Φεβρουαρίου 2023. Ο λόγος για το πρώτο Angry Birds, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 και μετά από αρκετά χρόνια ως Rovio Classics: Angry Birds.

Παραδόξως, η Rovio τόνισε στην ανακοίνωση της πως η απόσυρση αφορά μόνο το Google Play Store, μιας και θα παραμείνει στο App Store της Apple για συσκευές iOS με τον τίτλο Red’s First Flight. Εξυπακούεται πως όσοι έχουν εγκατεστημένο το παιχνίδι στις συσκευές τους θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν ακόμα και μετά την καταληκτική ημερομηνία, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να το χάσετε έχετε μερικές ώρες στη διάθεση σας.

Η εταιρεία δικαιολόγησε την απόφαση της να αποσύρει το Angry Birds διότι επηρεάζει σημαντικά την πορεία των άλλων free-to-play τίτλων όπως τα Angry Birds 2, Angry Birds Dream Blast, Angry Birds Friends, Angry Birds Journey, Angry Birds Reloaded και Angry Birds Minecraft. Λογικά θεωρεί πως οι in-app συναλλαγές των προαναφερθέντων της αποφέρουν σημαντικά μεγαλύτερα κέρδη από το original Angry Birds που είναι ένας επί πληρωμή τίτλος.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη για ένα από τα δημοφιλέστερα mobile games όλων των εποχών.

Loading