App Store: Επιτρέπει πλέον τους game emulators!

Η Apple προχώρησε στην ενημέρωση των κατευθυντήριων οδηγιών της για το App Store ώστε να συμμορφωθεί με τις πρόσφατες εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εφαρμογές streaming μουσικής, όπως το Spotify, επιτρέπεται πλέον να περιλαμβάνουν link ή κουμπί αγοράς που οδηγεί σε ιστοσελίδα με πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές επιλογές πληρωμής, αν και αυτό επιτρέπεται μόνο στην ΕΕ.

Εκτός από την επικαιροποίηση των κανόνων της για το streaming μουσικής, η Apple πρόσθεσε σήμερα και παιχνίδια από εφαρμογές εξομοίωσης ρετρό παιχνιδομηχανών στον κατάλογο του λογισμικού που επιτρέπεται βάσει της κατευθυντήριας γραμμής 4.7. Η κατευθυντήρια γραμμή 4.7 επιτρέπει μίνι εφαρμογές και μίνι παιχνίδια HTML5, streaming games, chatbots, game emulators και plug-ins.

Οι emulators παιχνιδιών είχαν καταφέρει να εισέλθουν κρυφά στο App Store αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, αξιοποιώντας κρυφές λειτουργίες, αλλά η Apple δεν τους επέτρεπε ξεκάθαρα μέχρι σήμερα. Η αλλαγή του κανόνα που καθιστά δυνατή την ύπαρξη emulators παιχνιδιών είναι παγκόσμια, όπως και η υποστήριξη εφαρμογών που περιλαμβάνουν μίνι εφαρμογές και μίνι παιχνίδια.

Loading