Mobile Gaming, το 58% της αγοράς σε Apple-Google. Αντίο φορητές παιχνιδομηχανές...(;)

Flurry - Mobile Gaming Analysis

Η φετινή χρονιά μας επιφύλασσε την παρουσίαση δύο φορητών παιχνιδομηχανών από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου, το Sony PS Vita και Nintendo 3DS, αλλά μια νέα στατιστική ανάλυση της Flurry αποδεικνύει ότι το mobile gaming κυριαρχείται από τα smartphones.

Συγκεκριμένα, Apple και Google (iOS + Android) κατέχουν πλέον το 58% της αγοράς στις ΗΠΑ, κάτι που δικαιολογείται από το χαμηλό ή μηδαμινό κόστος αγοράς των παιχνιδιών, καθώς και της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης σε αυτά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η κυρίαρχη πλατφόρμα mobile gaming είναι ενσωματωμένη σε μια άλλη συσκευή (smartphone ή tablet) με διαφορετικές λειτουργίες και χρήσεις, και όχι κάποια αποκλειστική φορητή παιχνιδομηχανή.

Να σημειωθεί ότι Sony και Nintendo έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά επάνω στα PS Vita και 3DS αντίστοιχα, αλλά βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν κατακόρυφα, αφού η Nintendo κατείχε το 70% της αγοράς το 2009 και τώρα έχει πέσει στο 36%. Σε ό,τι αφορά τη Sony, μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει το PS Vita στην αγορά, ωστόσο, δύσκολα θα καταφέρει να ανέβει πάνω από το 10%.

Ο συνδυασμός εξαιρετικών γραφικών, τιμής και ευκολίας, και όλα αυτά μέσα σε ένα smartphone, δείχνει ότι έφτασε το τέλος των φορητών παιχνιδομηχανών. Εσείς τί πιστεύετε;

[πηγή AppleInsider]
Loading