Η Apple ξεπερνά σε πωλήσεις την Lenovo στην Κίνα

Σα να χρειαζόταν επιπλέον κίνητρα για να πανηγυρίσει, η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά στην Κίνα τις πωλήσεις της Lenovo, της μεγαλύτερης κινέζικης εταιρείας προσωπικών υπολογιστών και τρίτης μεγαλύτερης σε όγκο πωλήσεων στον κόσμο.

Ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση για iPhone, iPad και Mac υπολογιστές κατόρθωσε να χαρίσει στην Apple μια ακόμη πρωτιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το τρίτο τρίμηνο του έτους η Apple σημείωσε τζίρο $3.8 δισεκατομμυρίων (6 φορές περισσότερο από ό,τι ένα χρόνο πριν), ξεπερνώντας μάλιστα τα $2.8 δισεκατομμύρια της Lenovo κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ο CEO της Lenovo, Yang Yuanqing, δε θέλησε να μπει σε διαδικασία σύγκρισης επικαλούμενος άνιση μάχη μεταξύ "μήλων και πορτοκαλιών", μιας και η εταιρεία του εξειδικεύεται στους προσωπικούς υπολογιστές και όχι στα κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει, οι μετρήσεις της Apple συμπεριλαμβάνουν τις πωλήσεις σε Hong Kong και Taiwan, σε αντίθεση με την εταιρεία του που κρατάει ξεχωριστό αρχείο πωλήσεων.

Όπως και να 'χει, ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 31.7% της Lenovo, σε μια αγορά όπως αυτή της Κίνας αποτελεί αδιαμφισβήτητα επιτυχία.

[πηγή FinancialTimes]

 

Loading