Όλοι οι κατασκευαστές πλην Apple και Motorola κλέβουν στα benchmarks

Note 3

Μεγάλος ντόρος προκλήθηκε από την ανακάλυψη ότι η Samsung «πειράζει» το λογισμικό των Galaxy S4 και Galaxy Note 3 ώστε να αναφέρουν μεγαλύτερα νούμερα σε εφαρμογές benchmarking. Από ότι φαίνεται, ωστόσο, η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους ώστε να φαίνεται πιο ανταγωνιστική στην αγορά. Μάλιστα, σύμφωνα με το πάντα αξιόπιστο Anandtech μόνο οι Apple και Motorola δεν κλέβουν στα benchmarks!

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε την έρευνα από τον Ιούλιο και διαπίστωσε ότι όλοι πρακτικά οι κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει συσκευές με «πειραγμένα» benchmarks. Είναι πιθανό και παλαιότερες συσκευές της Motorola να έχουν κάνει το ίδιο πράγμα αλλά καμία από τις νεότερες δεν έχει παρουσιάσει αυτή τη συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα συστημικό πρόβλημα που έχει ανακύψει τα τελευταία δύο χρόνια και επεκτείνεται πολύ περισσότερο πέρα από τη Samsung.

Το Anandtech σημειώνει ότι το «πείραγμα» δεν είναι το ίδιο σε όλους τους κατασκευαστές αλλά υπάρχουν διαφορές στις υλοποιήσεις μεταξύ τους. Πρόκειται, προφανώς, για μια ηθικά λανθασμένη οδό που ακολουθούν οι εταιρείες, οι οποίες δέχονται αρνητική κριτική τώρα που όλα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια.

Μπορείτε να διαβάσετε το υπερ-αναλυτικό δημοσίευμα του Anandtech εδώ.

Loading