BlackPhone 2: Το δεύτερης γενιάς υπερ-ασφαλές smartphone της Silent Circle [MWC 2015]

blackphone-2

Έναν χρόνο μετά την παρουσίαση του Blackphone και του PrivatOS (λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android OS) η Silent Circle φέρνει στο MWC 2015 το δεύτερης γενιάς υπερ-ασφαλές smartphone με αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ σύντομα θα αποκαλύψει και το 7'' tablet Blackphone+.

Το Blackphone 2 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 5.5'' Full HD (1920 x 1080) με επικάλυψη Gorilla Glass 3, επεξεργαστή 64bit octa-core, μνήμη RAM 3GB, υποδοχή microSDXC, 4G LTE και μπαταρία 3060mAh, ενώ χρησιμοποιεί την νέα έκδοση PrivatOS 1.1 με επιπλέον λειτουργίες ασφαλείας, όπως η δυνατότητα διαφορετικών logins για πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές της συσκευής.

Σχετικά με την ασφάλεια, η Silent Circle έχει προσθέσει τα εξής:

  • Silent Suite: Ένα σετ εφαρμογών για κρυπτογραφημένες συνομιλίες (voice και video) μέσω P2P, δυνατότητα ανταλλαγής αρχείων με επιλογή αυτόματης καταστροφής και κρυπτογράφηση των επαφών.
  • Silent Meeting: Νέο σύστημα για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων με πολλαπλούς συμμετέχοντες.
  • Silent Store: Κατάστημα εφαρμογών με εγγεκριμένες εφαρμογές από τη Silent Circle
  • Silent World: Σύστημα πραγματοποίησης κρυπτογραφημένων κλήσεων με χρήστες που δεν έχουν στην κατοχή τους το Blackphone, χωρίς roaming ή έξτρα χρεώσεις
  • Silent Manager: Μια πλατφόρμα διαχείρισης μέσω Web για επιχειρήσεις.

Αναλυτικές λεπτομέρειες αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Η τιμή του θα είναι ίδια με αυτήν του πρώτου Blackphone, δηλαδή $649.

[via]

Loading