Blackphone: Το κρυπτογραφημένο Android-based smartphone των Silent Circle και Geeksphone έρχεται στο MWC 2014! [Video]

blackphone

Καθημερινά διαβάζουμε για τις πρακτικές παρακολούθησης και παραβίασης των προσωπικών δεδομένων από τις εταιρείες τεχνολογίας, κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες ασφαλείας. Γι' αυτό και ο κόσμος άρχισε (με πολύ αργούς ρυθμούς) να στρέφεται σε πιο ασφαλείς επιλογές, όπως η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo και κρυπτογραφημένες υπηρεσίες email τύπου Lavabit και SilentCircle.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν, οι δύο τελευταίες έχουν πάψει να υφίστανται για να μην υποκύψουν στις πιέσεις για παράδοση δεδομένων των χρηστών σε κρατικούς φορείς (NSA, FBI κλπ.), αλλά εργάζονται μαζί για τη δημιουργία της κρυπτογραφημένης email υπηρεσίας Dark Mail.

Η προσπάθεια, όμως, της Silent Circle δε σταματά εδώ και μάλιστα ξεκίνησε ένα νέο project σε συνεργασία με τη Geeksphone (γνωστή για την κατασκευή των πρώτων Firefox OS smartphones) που αφορά τη δημιουργία ενός smartphone ειδικά σχεδιασμένου για να εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Ετοιμαστείτε να υποδεχθείτε σύντομα το Blackphone, το smartphone που θα δώσει τον πλήρη έλεγχο στον χρήστη παρέχοντας του ασφαλείς και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες, browsing και ανταλλαγή δεδομένων. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το Blackphone θα κυκλοφορήσει ξεκλείδωτο και θα υποστηρίζεται από οποιονδήποτε πάροχο GSM, ενώ οι επιδόσεις του στα benchmark tests το κατατάσσουν ανάμεσα στα κορυφαία smartphones.

Η συσκευή θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα όλα τα απαραίτητα εργαλεία που διασφαλίζουν προστασία των "ψηφιακών αποτυπωμάτων" του χρήστη, έτσι ώστε να ορίζει αυτός τι θα μοιράζεται σε κάθε στιγμή ή ενέργεια (τηλεφωνική κλήση, video κλήση, τοποθεσία, γραπτά μηνύματα, σερφάρισμα). Το λειτουργικό σύστημα ονομάζεται PrivatOS και είναι βασισμένο σε Android.

Τέλος, το Blackphone θα παρουσιαστεί στο MWC 2014 (τέλη Φεβρουαρίου) απ' όπου θα ξεκινήσουν και οι προπαραγγελίες, αλλά για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Θα σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο;

[Blackphone via]

Loading