Η Blue Origin του Jeff Bezos κατάφερε να προσγειώσει ομαλά τον πύραυλο της μετά από εκτόξευση στο Διάστημα [Video]

blue_origin_landing

Η SpaceX του Elon Musk προσπαθεί εδώ και αρκετούς μήνες να προσεδαφίσει ομαλά το Falcon 9 μετά την εκτόξευση του για να καταστήσει εφικτό και πιο προσιτό το ταξίδι στο Διάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για την Blue Origin του Jeff Bezos (ιδρυτής της Amazon).

Ο "αντίπαλος" του Elon Musk ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter (μάλιστα το πρώτο του tweet μετά από 7 χρόνια απραγίας), ότι κατάφεραν να προσγειώσουν τον κύριο πύραυλο του New Shepard μετά από εκτόξευση στα 329839 πόδια ενεργοποιώντας και πάλι τις προωθητικές μηχανές για να έχουν απόλυτο έλεγχο του σώματος κατά την διάρκεια της καθόδου.

Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να γλιτώσουν σημαντικά ποσά από την κατασκευή σκαφών, έτσι ώστε να καταστεί μελλοντικά εφικτή και λογική η δυνατότητα "βόλτας" στο Διάστημα, αν και στην περίπτωση του New Shepard μιλάμε περισσότερο για εκτόξευση σε επίπεδο τροχιάς και όχι έξω από τη Γη. Πάντως, ο Elon Musk έσπευσε να συγχαρεί τους "ανταγωνιστές" του.

Δείτε και το πολύ εντυπωσιακό video:

[via]

Loading