SpaceX: Το όραμα του Elon Musk και της Google για ταξίδι στο Διάστημα [Video]

spacex_falcon_heavy

O δισεκατομμυριούχος Elon Musk μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια κυρίως για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Tesla και εσχάτως με το υπερ φιλόδοξο project Hyperloop για το τρένο του μέλλοντος. Ωστόσο, οι ανησυχίες του δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, καθώς βρίσκεται πίσω και από το project SpaceX που έχει ως στόχο να καταστήσει εφικτά τα ταξίδια στο Διάστημα για όλους (όπως η Virgin Galactic του Sir Richard Branson).

Πρόσφατα δέχτηκε και τη συνδρομή της Google, η οποία επένδυσε $1 δισ. στο SpaceX επειδή βρήκε σημαντικά πιο ενδιαφέρουσα την προσέγγιση του Elon Musk για πτήσεις με πυραύλους που θα χρησιμοποιούνται ξανά, ενώ παρουσίασαν το όραμα τους για το Falcon Heavy μέσα από ένα concept video που ελπίζουν ότι θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Το Falcon Heavy περιγράφεται ως ο ισχυρότερος πύραυλος στον κόσμο και είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να επιστρέφει ελεγχόμενα πίσω στη Γη μετά το ταξίδι στο Διάστημα. Πάντως, η διαδικασία που θα δείτε στο παρακάτω video δεν ολοκληρώθηκ επιτυχώς στην πρόσφατη δοκιμή με τον πύραυλο Falcon 9 (βλ. Vine παρακάτω). Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη και τεράστια επένδυση, αφού η χρηματοδότηση του project SpaceX έχει ξεπεράσει συνολικά τα $10 δισ.

 [via]

Loading