Δείτε το εντυπωσιακό concept smartphone της Lenovo που φοράς στον καρπό

Αρκετά ενδιαφέρον για άλλη μια χρονιά το Global Tech World της Lenovo, μια εκδήλωση στην οποία παρουσιάζονται νέες τεχνολογίες που αναπτύσσει ή εξερευνά η εταιρεία, αλλά αυτό που ξεχώρισε περισσότερο ήταν ένα εύκαμπτο pOLED panel που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση μιας συσκευής που θα τυλίγεται στον καρπό του χρήστη ή να στέκεται από μόνη της σε μια επιφάνεια.

lenovo-flexible-concept.jpg

Η εταιρεία θεωρεί πως σε αυτήν την τεχνολογία βρίσκεται το κλειδί για μια πραγματικά hands-free εμπειρία, αλλά δεν αποκάλυψε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το panel έχει μέγεθος 6.9’’ και ανάλυση FHD+, ενώ στο concept video βλέπουμε το λειτουργικό σύστημα Android OS.

Εκτός από το εντυπωσιακό concept (θυμίζει το Nokia Morph για τους παλιότερους…), η Lenovo μίλησε για τα εργαλεία παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό. Ένα από αυτά θα μπορούσε να παράγει wallpapers και themes από τις φωτογραφίες που ανεβάζει ή τραβά εκείνη τη στιγμή ο χρήστη, ενώ το MotoAI θα εκπαιδεύεται από τις συνήθειες του χρήστη για να προσφέρει μια πιο δυναμική και προσωποποιημένη εμπειρία χρήσης προσαρμοσμένη σε αυτόν.

Τέλος, το πιο φιλόδοξο project σχετικά με το AI είναι η δημιουργία του «ψηφιακού δίδυμου» του χρήστη, δηλαδή ένας AI βοηθός που θα γνωρίζει σε βάθος τις επιθυμίες, τα μοτίβα χρήσης, τον τρόπο ζωής κλπ. του χρήστη για να προχωρά ανεξάρτητα και προληπτικά στην εκτέλεση διάφορων ενεργειών.


[Lenovo]

Loading