Samsung: Παρουσίασε σπουδαίες καινοτομίες του C-Lab στη VivaTech 2023

Η Samsung παρουσιάζει τα καινοτόμα έργα που αναπτύχθηκαν μέσω του προγράμματος C-Lab στην εκδήλωση VivaTech 2023. Η VivaTech, η μεγαλύτερη εκδήλωση startup και τεχνολογίας στην Ευρώπη, πραγματοποιείται έως τις 17 Ιουνίου στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles.

Τα έργα και οι νεοφυείς επιχειρήσεις του προγράμματος C-Lab παρουσιάζονται σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών στη VivaTech, βλέποντας την ανταπόκριση της παγκόσμιας αγοράς και ενισχύοντας την επιχειρηματική τους παρουσία. Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε συζητήσεις για επενδύσεις και επιχειρηματική συνεργασία.

Η παγκόσμια κυκλοφορία της συσκευής Relumino Glass φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στη χρηστικότητα και την ευκολία

Το Relumino, μια λύση οπτικής βοήθειας για άτομα με χαμηλή όραση, επιλέχθηκε ως έργο του C-Lab Inside το 2016 και έκτοτε αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε περαιτέρω από το τμήμα Samsung Research.

Η λύση, το όνομα της οποίας σημαίνει «δίνω πίσω φως», αποτελείται από την εφαρμογή Relumino, μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας smartphone που χρησιμοποιεί την υπολειπόμενη όραση ατόμων με χαμηλή όραση για τη βελτίωση της αναγνώρισης αντικειμένων και τα Relumino Glasses, μια φορητή συσκευή γυαλιών.

Έχοντας παρουσιάσει τη λύση Relumino στο MWC 2017 και στην CES 2018, η Samsung παρουσιάζει τα γυαλιά Relumino στην παγκόσμια αγορά, δείχνοντας πώς ενίσχυσε την εμπειρία χρήστη ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

«Αναμένεται να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για εφαρμογές και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία, με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι», δήλωσε ο Junghoon Cho, ένας από τους ερευνητές της Samsung που ανέπτυξαν το Relumino.

C-Lab Outside: Παρουσιάζοντας Startups από τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του Metaverse και άλλων

Tο C-Lab Outside, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων που ξεκίνησε για να ενισχύσει το οικοσύστημα των startup στην Κορέα. Στις νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα C-Lab Outside παρέχονται χώροι γραφείου, καθοδήγηση ειδικών-υπαλλήλων της Samsung, ψηφιακό μάρκετινγκ και χρηματοοικονομικές συμβουλές. Η πρόσθετη υποστήριξη περιλαμβάνει πιθανές συνεργασίες με τη Samsung και ευκαιρίες συμμετοχής σε εκθέσεις IT όπως η CES, η VivaTech και η KES (Korea Electronics Show).

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Samsung επιταχύνει την επέκταση του εγχώριου οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων εισάγοντας μια σειρά προγραμμάτων C-Lab Outside. Μέσω αυτών των προσπαθειών, το πρόγραμμα αναμένεται να αναζωογονήσει την τοπική οικονομία, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και να συμβάλει περαιτέρω στην ισορροπημένη ανάπτυξη της Κορέας.

Στη VivaTech 2023, η Samsung παρουσιάζει επιλεγμένες εταιρείες όχι μόνο από το πρόγραμμα C-Lab Outside της Seoul, αλλά και από τις πόλεις Daegu και Gwangju, δίνοντας στις τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις την ευκαιρία να επεκταθούν στην παγκόσμια αγορά.

«Χάρη στη συμμετοχή της Samsung Electronics στην εκδήλωση VivaTech, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην είσοδο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Nayul Kim, Διευθύνων Σύμβουλος της CLIKA, μιας startup που επιλέχθηκε για το C-Lab Outside στη Gwangju. «Θα συνεχίσουμε να προάγουμε την αριστεία των κορεατικών startups».

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη VivaTech επιλέχθηκαν από μια σειρά startups του C-Lab Outside που στοχεύουν να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι τέσσερις επιλεγμένες startups είναι:

  • Η NdotLight — εταιρεία που δημιούργησε λύση τρισδιάστατου σχεδιασμού βασισμένου στο web

  • Η Vsion — εταιρεία που κατασκεύασε εξαιρετικά καθαρό φιλμ PDLC και φιλμ PDLC αντίστροφης λειτουργίας

  • Η QuantumCat — η πρώτη εταιρεία που εμπορευματοποίησε την τεχνολογία νανοκαταλύτη χρυσού (gold nanocatalyst technology)

  • Η CLIKA — πάροχος μιας πλατφόρμας Auto-TinyAI all-in-one που βοηθά τις εταιρείες να εμπορευματοποιήσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης γρήγορα και αξιόπιστα

Προωθώντας 866 νεοφυείς επιχειρήσεις και έργα τα τελευταία 10 χρόνια

Η Samsung ανέπτυξε το πρόγραμμα C-Lab για να δημιουργήσει βιώσιμες καινοτομίες και να συμβάλει στην αναζωογόνηση του εγχώριου οικοσυστήματος startup της Κορέας.

Το C-Lab Inside, το οποίο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012, καλλιεργεί τις καινοτόμες ιδέες των εργαζομένων, υιοθετώντας παράλληλα μια εταιρική κουλτούρα που θέτει τη δημιουργικότητα στο προσκήνιο. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη ιδεών από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Αξιοποιώντας την επιτυχία της πρωτοβουλίας C-Lab Inside, το C-Lab Outside επεκτείνεται πέρα από το δίκτυο της Samsung από το 2018, υποστηρίζοντας νέα εγχειρήματα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και καινοτομίες.

Η εταιρεία έχει υποστηρίξει συνολικά 866 startups και έργα μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 475 μέσω του προγράμματος C-Lab Outside και 391 μέσω του C-Lab Inside.

Loading