Πατέντα της Apple «φωτογραφίζει» φθηνότερη έκδοση του Vision Pro

Η Apple έκανε το μεγάλο βήμα προς την αγορά των Mixed Reality headsets με το αν μη τι άλλο άκρως εντυπωσιακό Vision Pro που αποκάλυψε στο συνέδριο WWDC 2023, όμως η ιδιαίτερα υψηλή τιμή του (σ.σ. $3499) το καθιστά απατηλό όνειρο για την ευρεία μάζα των καταναλωτών. Γι’ αυτό δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι εξερευνά εναλλακτικές λύσεις για να καταστήσει την τεχνολογία πιο προσιτή, με τις ανάλογες εκπτώσεις και προϋποθέσεις.

Η ιστοσελίδα Patently Apple αποκαλύπτει την 17η κατά σειρά πατέντα της εταιρείας για το ίδιο concept που οδήγησε στο Vision Pro και σε αυτήν περιγράφεται ένα βασικό headset που μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά, αλλά για οθόνη χρησιμοποιεί αυτήν του iPhone που «κουμπώνει» επάνω στην κατασκευή. Θυμίζει, δηλαδή, αρκετά το Gear VR της Samsung και αντίστοιχες υλοποιήσεις των περασμένων ετών από διάφορες εταιρείες.

apple-patent-vision-cheaper.jpg

Η διαφοροποίηση της Apple από τους ανταγωνιστές της έχει να κάνει με την προσθήκη ενός αισθητήρα αφής στο headset που θα νιώθει τις κινήσεις του δακτύλου για να μεταφέρει εντολές στο iPhone (π.χ. ρύθμιση έντασης του ήχου) και την δυνατότητα να βλέπεις τον έξω κόσμο προκειμένου να μην αισθάνεσαι εγκλωβισμένος στην εικονική πραγματικότητα όταν το φοράς.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί εμπορικά το Vision Pro που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2024 και αν θα χρειαστεί όντως η Apple να προχωρήσει στην δημιουργία πολύ φθηνότερου μοντέλου.

[via]

Loading