Tecno Phantom Ultimate: Ένα εντυπωσιακό concept για rollable smartphone

Η ανερχόμενη Tecno έκλεψε τις εντυπώσεις με το πολύ ενδιαφέρον concept της για ένα smartphone με τυλισσόμενη (rollable) οθόνη, το οποίο ονομάζεται Tecno Phantom Ultimate και ενδεχομένως κάποιες από τις τεχνολογίες του θα αξιοποιηθούν σε μελλοντικές εμπορικά διαθέσιμες προτάσεις της εταιρείας.

Το Phantom Ultimate διαθέτει έναν μηχανισμό που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού για να ξετυλίξει την rollable οθόνη από τις 6.55’’ στις 7.11’’, με την όλη διαδικασία να παίρνει περίπου 1.3 δευτερόλεπτα. Όταν η οθόνη είναι μαζεμένη, η συσκευή λειτουργεί σαν ένα τυπικό smartphone και το έξτρα κομμάτι της οθόνης κάθεται στο πίσω μέρος μόνιμα ανοικτή (Always-On-Display).

Οι πληροφορίες για το panel που χρησιμοποιεί η εταιρεία αναφέρουν πως πρόκειται για 7.11’’ On-cell LTPO AMOLED ανάλυσης 2296 x 1596 (388ppi) με 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3, ενώ χρησιμοποιείται ειδική γυάλινη επικάλυψη που την καλύπτει πλήρως ακόμα και στο κομμάτι που τυλιγεται στο πίσω μέρος. Το υπόλοιπο της πλάτης είναι ανάγλυφο για να προσφέρει στον χρήστη μεγαλύτερη σταθερότητα όταν το κρατά με το ένα χέρι.

Από τη στιγμή που πρόκειται για concept είναι λογικό να μην υπάρχει πραγματικό νόημα για την αποκάλυψη περισσότερων τεχνικών χαρακτηριστικών, ούτε τιμολόγησης.

Loading