Η Κίνα μπλοκάρει εκ νέου όλες τις υπηρεσίες της Google (Search, Maps, Drive κλπ.)

Οι σχέσεις Κίνας – Google ψυχραίνονται για άλλη μια φορά (θυμηθείτε μπλοκάρισμα των Android Market και Google+), καθώς ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της χώρας, όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα Google Search, Gmail, Google Maps, Google Drive και άλλες υπηρεσίες της εταιρείας δεν θα τα καταφέρουν.

Google China

Το νέο μπλοκάρισμα έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση και μάλιστα οι υπεύθυνοι της Google αναφέρουν ότι από την πλευρά τους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υποστήριξης (servers, DNS κλπ.), ενώ έχει παρατηρηθεί μεγάλη πτώση και στις ταχύτητες πρόσβασης στο Internet γενικότερα.

Τριτοκοσμικές πρακτικές για να μην υπάρχει ενημέρωση ή διαμόρφωση γνώμης για τους ψηφοφόρους; Το σίγουρο είναι ότι για ακόμα μία φορά εν έτει 2012 πληγώνεται η κεκτημένη (;) ελευθερία του Internet…

[via Bloomberg]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Google, Internet. Bookmark the permalink.
 • Kostas Edi Lopez Da Silva

  θεωρείς το Google ελευθερία φίλε συντάκτη ?

 • ChrisElp

  Ελευθερία του Internet γράφω ξεκάθαρα.

 • Kostas Edi Lopez Da Silva

  δεν βλέπω τη διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση,μιλάμε για 2 δις λαού η παραμικρή παραπληροφόρηση μπορεί να δημιουργήσει απίστευτο χάος,δεν χρειάζεται να είσαι Λιακοπουλος για να δεις ότι εκεί αποσκοπεί η google!
  Εξάλλου κάτι παρόμοιο(κατά κάποιο τρόπο) δεν έγινε με ZTE και HUAWEI στις ΗΠΑ ?
  Εννοειτε οτι η διάθεση που σου μιλάω είναι απόλυτα φιλική έτσι ?

 • ChrisElp

  Από τη στιγμή που καλώς ή κακώς, η πλειοψηφία του κόσμου χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google για να επικοινωνεί (email, αναζήτηση κλπ.) προσωπικά το βλέπω σαν “παρεμπόδιση” αυτής της επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του Internet στην Κίνα. Εννοείται ότι δεν επικροτώ οποιαδήποτε πολιτική επεκτατισμού ή διαμόρφωσης της γνώμης από την ίδια τη Google, κάτι που μπορεί πολλές φορές γίνεται με έμμεσους τρόπους.

  Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με ZTE και Huawei (ανεβάσαμε και σχετικό post) επίσης πιστεύω ότι οι ΗΠΑ περισσότερο φοβούνται τον σκληρό ανταγωνισμό με τις Κινέζικες εταιρείες παρά την πιθανότητα κατασκοπείας.

  Κανένα πρόβλημα με το ύφος σου. Γι’ αυτό έχουμε το σύστημα σχολιασμού, για να συζητάμε (είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε) και φυσικά για να ακούγονται όλες οι απόψεις.