Η Κίνα απαγορεύει την πρόσβαση στο Google+ !

Μπορεί το νέο κοινωνικό δίκτυο Google+ να μετράει λιγότερες από δύο ημέρες ζωής, η Κίνα όμως πρόλαβε να απαγορεύσει ήδη την πρόσβαση σε αυτό, θεωρώντας το ως μια ακόμα "ηλεκτρονική" απειλή και διατηρώντας τη συνήθη λογοκριτική στάση της!

Η Κινεζική Κυβέρνηση προέβη, μάλιστα, στον αποκλεισμό του κοινωνικού δικτύου, τη στιγμή που η πρόσβαση είναι περιορισμένη και χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη αν κάποιος πολίτης της Κίνας το έχει χρησιμοποιήσει καν.

Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση της Κίνας δε συνηθίζει να χάνει χρόνο όταν πρόκειται για την παρεμπόδιση των μέσων που δεν μπορεί να ελέγξει. Άλλωστε, έχει ήδη απαγορεύσει την πρόσβαση σε Facebook, Twitter, YouTube και FourSquare!

H Google δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τη στάση της Κίνας, αν και το πιθανότερο είναι ότι δε θα αφήσει έτσι το ζήτημα. Εξάλλου, αυτές οι δύο φαίνεται να έχουν προηγούμενα, αφού ενάμιση χρόνο πριν η Google κατηγόρησε την Κινεζική Κυβέρνηση για την επίθεση στους λογαριασμούς του Gmail, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης του κόσμου από την Κίνα.

[πηγή geek]
Loading