Chuwi Hi10 Plus: Εκπλήσσει ευχάριστα το πολύ προσιτό dual-boot υβριδικό tablet/laptop!

Η κατηγορία των υβριδικών συσκευών έχει αποκτήσει πολλούς φίλους τα τελευταία χρόνια, καθώς καταφέρνουν να συνδυάσουν την ευκολία χρήσης του tablet με τη λειτουργικότητα του laptop. Σε αυτή τη φιλοσοφία βασίστηκε και η Chuwi για την κατασκευή αρκετών μοντέλων, αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσε και μια έξτρα πινελιά ως δέλεαρ για το κοινό: το διπλό λειτουργικό σύστημα!

Ένα από τα καλύτερα αντιπροσωπευτικά δείγματα της Chuwi είναι και το Hi10 Plus, ένα tablet που μετατρέπεται σε laptop όταν το τοποθετήσεις επάνω στις ειδικές υποδοχές του αποσπώμενου πληκτρολογίου (πωλείται ξεχωριστά), το οποίο σου προσφέρει η δυνατότητα να μεταπηδάς από το λειτουργικό σύστημα Windows 10 στο Android 5.1 και να απολαμβάνεις τις εφαρμογές του καταστήματος Google Play.

Οι περισσότεροι χρήστες παγκοσμίως έχουν στην κατοχή τους κάποια συσκευή Android, επομένως, είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές και τον τρόπο λειτουργίας του. Παρόλα αυτά, η ίδια πλειοψηφία χρησιμοποιεί Windows στον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου και όταν θέλουμε να μιλάμε για παραγωγικότητα είναι βέβαιο ότι προτιμάμε το πληκτρολόγιο.

Αν το δούμε καθαρά σαν tablet, το Chuwi Hi10 Plus προσφέρει αξιοπρεπέστατα τεχνικά χαρακτηριστικά για συσκευή με Windows 10 σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή. Έχουμε μπροστά μας οθόνη αφής 10.8’’ ανάλυσης WUXGA (1920 x 1280, αναλογία 3:2), η οποία υποστηρίζει και την έξυπνη γραφίδα που επίσης πωλείται χωριστά, επεξεργαστή quad-core Intel Atom X5-Z8350 1.44GHz, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, κάμερες 2MP εμπρός και πίσω, καθώς και υποδοχές USB Type-C (για φόρτιση), microUSB, microHDMI, microSD (έως 128GB) και 3.5mm για ακουστικά. Η μπαταρία του είναι 8400mAh και προσφέρει αρκετά μεγάλη αυτονομία για να το χρησιμοποιείς στον δρόμο, με την αυτονομία βέβαια να είναι μεγαλύτερη όταν bootάρεις το Android OS.

Η εμπειρία μας με το Chuwi Hi10 Plus αποκλειστικά σαν tablet ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες, αλλά αποδείχτηκε στην πορεία ότι παραείμασταν καχύποπτοι. Αν εξαιρέσουμε το βάρος (685gr) η συνολική χρήση του tablet είναι πολύ ευχάριστη, ειδικά με το Android OS. Γρήγορη απόκριση, κανένα κόλλημα στις εφαρμογές και στο multitasking, πλήρης υποστήριξη των εφαρμογών του Google Play. Η μόνη παραφωνία το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την έκδοση Android 5.1, αλλά αυτό παύει να αποτελεί πρόβλημα όταν μαθαίνεις την τιμή του.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση με Windows 10 η αλήθεια είναι ότι συνδέσαμε απευθείας το πληκτρολόγιο, αλλά και τη γραφίδα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θέλοντας να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές του σαν κανονικό laptop που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στη δουλειά μας. Να ανοίξουμε εδώ μια παρένθεση για να σας πούμε ότι το πληκτρολόγιο και η γραφίδα υποστηρίζονται κανονικά και με απόλυτη επιτυχία και με το Android OS.

Η σύνδεση/αποσύνδεση του tablet με το πληκτρολόγιο γίνεται πανεύκολα όταν το τοποθετήσεις στις ειδικές εσοχές. Με τη σύνδεση του πληκτρολογίου κερδίζεις αυτόματα και δύο έξτρα υποδοχές USB πλήρους μεγέθους για σύνδεση εξωτερικής μονάδας αποθηκευτκού χώρου, mouse κλπ. Από εκεί και πέρα είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα κλασικό netbook, απολαμβάνεις ό,τι έχει να σου προσφέρει το Windows 10 (ακόμη και την ψηφιακή βοηθό Cortana) με υποστήριξη όλων των διαθέσιμων updates από τη Microsoft. Στο θέμα της χρήσης για επαγγελματικό σκοπό είναι ικανοποιητικό για όσους δεν έχουν μεγάλες ανάγκες σε υπολογιστική ισχύ και γραφικά. Στην περίπτωση μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για τη συγγραφή κειμένου και βασική επεξεργασία φωτογραφιών, αλλά χρειάζεται να συνηθίσεις λίγο τη μικρη απόσταση μεταξύ των κουμπιών.

Και μια κουβέντα για τη γραφίδα. Ακόμα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από την Chuwi. Η γραφίδα προσφέρει πολύ μεγάλη ακρίβεια και η απόκριση στην οθόνη είναι άψογη. Ενεργοποιείται με το πάτημα του κουμπιού επάνω στο “καπάκι” της και επαναφορτίζεται μέσω της υποδοχής microUSB.

Σε γενικές γραμμές, το Chuwi Hi10 Plus αποτελεί μια εξαιρετική value-for-money επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν τους δύο κόσμους των Android OS και Windows 10 με χαμηλό κόστος, αφού κοστίζει μόλις €143.72. Το πληκτρολόγιο και η γραφίδα πωλούνται ξεχωριστά σε τιμές €37.70 και €18.19 αντίστοιχα.

Chuwi Hi10 Plus

  • Οθόνη αφής 10.8'' WUXGA IPS LCD (1920 x 1200)
  • Επεξεργαστής quad-core Intel Atom X5-Z8350 1.44GHz
  • Μνήμη RAM 4GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 64GB (επέκταση με microSD έως 128GB)
  • Κάμερα 2MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 2MP
  • WiFi 802.11n, Bluetooth
  • Λειτουργικό σύστημα Android 5.1 / Windows 10
  • Υποδοχές microUSB, USB Type-C, microHDMI, 3.5mm
  • Μπαταρία 8400mAh
  • Διαστάσεις 276.4 x 184.8 x 8.8mm
  • Βάρος 685gr
Loading