Πανέξυπνο Facebook Scam απειλεί να διαγράψει το λογαριασμό σου!

Tα γνωστά Facebook scams δίνουν και παίρνουν στο δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο... Στο παρελθόν έχουμε δει μερικά από αυτά (Ψεύτικο YouTube, Steve Jobs), το συγκεκριμένο όμως παραπλανητικό μήνυμα είναι πραγματικά ευφυέστατο, ικανό να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους χρήστες.

H εν λόγω απάτη μιμείται τις συνήθεις διαδικασίες ασφαλείας που ακολουθεί η Facebook σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή της ανάρμοστη συμπεριφορά από μέρους κάποιου χρήστη. Υπό μορφή email, κατηγορεί το χρήστη ότι έχει παραβεί τους "Όρους Χρήσης" του κοινωνικού δικτύου, προσβάλλοντας ή παρενοχλώντας άλλους χρήστες, φροντίζοντας μάλιστα να τον ενημερώσει ότι ο λογαριασμός του θα διαγραφεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Σε εκείνο το σημείο, το email μεταφέρει το χρήστη σε μια υποτιθέμενη σελίδα "Απενεργοποίησης Λογαριασμού", η οποία ζητά προσωπικές λεπτομέρειες για τον ίδιο, καθώς και πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας του για να γίνει η απαραίτητη εξακρίβωση.

Πέρα από την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, μόλις κάποιος πέσει στην παγίδα, το email αποστέλεται αυτομάτως στους φίλους του, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Φροντίζετε, λοιπόν, να είστε πολύ προσεκτικοί και ειδικότερα σε τέτοιου είδους ασυνήθιστα email...

[πηγή dailymail]
Loading