Dell και Baidu ετοιμάζουν smartphones/tablets με Yi OS!

Baidu

Φαίνεται ότι η Dell έχει βρει τον τρόπο για να επιζήσει στο χώρο των tablets και smartphones, καθώς δημοσίευμα του Reuters θέλει την εταιρία να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Baidu (η αντίστοιχη Google της Κίνας) για τη δημιουργία νέων συσκευών βασισμένων στο λειτουργικό σύστημα Yi OS!

Το λειτουργικό σύστημα Baidu Yi περιλαμβάνει ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Baidu (όπως χάρτες, μουσική, προτάσεις κλπ.) και ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή του Android OS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dell στρέφεται στην Κίνα για το λανσάρισμα των συσκευών της, αφού πρόσφατα είχε ξεκινήσει την παγκόσμια διάθεση του Dell Streak από εκεί, αναγνωρίζοντας ότι μια τόσο μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια επιτυχίας και κερδοφορίας, σε σχέση με τις παραδοσιακές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Βέβαια, αυτή τη στιγμή στην κινέζικη αγορά κυριαρχούν οι Apple και Lenovo, με την πρώτη να βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την China Mobile (ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας) για το λανσάρισμα του iPhone, ενώ οι πωλήσεις των iPads+iPhones έχουν ξεπεράσει αυτές των αντίστοιχων smartphone και tablets της Lenovo.

Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμες οι πρώτες συσκευές, ωστόσο, τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα τις δούμε το Νοέμβριο.

[πηγή Reuters]
Loading