Το DirectX 11.1 κατ’ αποκλειστικότητα στο Windows 8

Microsoft DirectX 11.1

Η Microsoft κοινοποίησε μερικές λεπτομέρειες για την επερχόμενη έκδοση DirectX 11.1 (συλλογή από APIs σχετικών με τα media, αλλά ιδιαίτερα για τα games), χωρίς να υπάρχει κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό στις νέες λειτουργίες, με εξαίρεση ίσως τη native υποστήριξη στερεοσκοπικού 3D (δηλαδή χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή κάρτα γραφικών).

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μικρό θεματάκι. Το DirectX 11.1 θα είναι συμβατό αποκλειστικά με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, με την εταιρεία να μην εξετάζει (τουλάχιστον για την ώρα) το ενδεχόμενο υποστήριξης από το Windows 7.

Σύμφωνα με τον Daniel Moth,

“Το DirectX 11.1 είναι μέρος του Windows 8, όπως το DirectX 11 ήταν μέρος του Windows 7. Το DirectX 11 έγινε αργότερα διαθέσιμο για το Windows Vista, αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε το DirectX 11.1 στο Windows 7″

Πάντως, δεν υπάρχει και πολύ μεγάλος λόγος ανησυχίας για τους gamers, μιας και πληθώρα σημερινών παιχνιδιών είναι ακόμα βασισμένα στο DirectX 9, ενώ παρά την τεράστια διείσδυση του Windows 7, ακόμη δεν υπάρχει η διάθεση για κατασκευή παιχνιδιών με το DirectX 11. Επομένως, θα αργήσουμε πολύ να δούμε ευρεία υποστήριξη για το DirectX 11.1

[via Eurogamer]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Gaming, Microsoft, Software, Windows 8. Bookmark the permalink.
 • Kostas

  Μπορεί να αργεί η πραγματική χρησιμότητα του, αλλά εγώ παράδειγμα που πήρα υπολογιστή με windows 7 πριν ένα μήνα, τι μήνυμα μου δίνει η microsoft?

 • Nick Sardelianos

  Να αναβαθμιστείς. Νομίζω εξάλλου τόσο πρόσφατες αγορές δικαιολογούν free αναβάθμιση. Τι μήνυμα πίστευες ότι σου δίνει; Κάψε τον υπολογιστή;

 • Kostas

  Δεν έχω δει πουθενά να λέει free αναβάθμιση, ούτε για τόσο πρόσφατες αγορές αλλά θα το ψάξω. Το μήνυμα είναι ή αναβαθμίζεις ή σε κανά χρόνο θα είναι ξεπερασμένος ένας καινούργιος υπολογιστής.

 • Makis88

  Δεν ισχύει αυτό που λες! Αναβάθμιση απο windows7 σε windows8 μπορείς να κάνεις με 14,99 αν ο υπολογιστής αγοράστηκε πριν ένα μήνα, το ποσό είναι μικρό αλλά δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να το κάνεις!

 • Guest

  Κάποιες εταιρείες (ιδιαίτερα αν είναι laptop) μπορεί να σου δίνουν δωρεάν αναβάθμιση, ψάξε στο site της εταιρείας. Αξίζει η αναβάθμιση γιατί είναι αρκετά πιο γρήγορα και ελαφριά από τα 7.

 • Laser_Alex

  Κάποιες εταιρείες (ιδιαίτερα αν είναι laptop) μπορεί να σου δίνουν
  δωρεάν αναβάθμιση, ψάξε στο site της εταιρείας. Αξίζει η αναβάθμιση γιατί είναι αρκετά πιο γρήγορα και ελαφριά από τα 7. Το περίφημο νέο Start menu, μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί.

 • Nick Sardelianos

  Υπάρχει όπως θα ανακαλύψεις εν καιρώ.