Το DirectX 11.1 κατ' αποκλειστικότητα στο Windows 8

Microsoft DirectX 11.1

Η Microsoft κοινοποίησε μερικές λεπτομέρειες για την επερχόμενη έκδοση DirectX 11.1 (συλλογή από APIs σχετικών με τα media, αλλά ιδιαίτερα για τα games), χωρίς να υπάρχει κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό στις νέες λειτουργίες, με εξαίρεση ίσως τη native υποστήριξη στερεοσκοπικού 3D (δηλαδή χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή κάρτα γραφικών).

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μικρό θεματάκι. Το DirectX 11.1 θα είναι συμβατό αποκλειστικά με το λειτουργικό σύστημα Windows 8, με την εταιρεία να μην εξετάζει (τουλάχιστον για την ώρα) το ενδεχόμενο υποστήριξης από το Windows 7.

Σύμφωνα με τον Daniel Moth,

"Το DirectX 11.1 είναι μέρος του Windows 8, όπως το DirectX 11 ήταν μέρος του Windows 7. Το DirectX 11 έγινε αργότερα διαθέσιμο για το Windows Vista, αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει λόγος να φέρουμε το DirectX 11.1 στο Windows 7"

Πάντως, δεν υπάρχει και πολύ μεγάλος λόγος ανησυχίας για τους gamers, μιας και πληθώρα σημερινών παιχνιδιών είναι ακόμα βασισμένα στο DirectX 9, ενώ παρά την τεράστια διείσδυση του Windows 7, ακόμη δεν υπάρχει η διάθεση για κατασκευή παιχνιδιών με το DirectX 11. Επομένως, θα αργήσουμε πολύ να δούμε ευρεία υποστήριξη για το DirectX 11.1

[via Eurogamer]

Loading