Πιθανώς δεν έχουμε εντοπίσει εξωγήινη ζωή λόγω υψηλής κρυπτογράφησης, εκτιμά ο Edward Snowden...

snowden

Ο περιβόητος για τις αποκαλύψεις του σχετικά με την πολιτική της NSA, Edward Snowden, εμφανίστηκε στην εκπομπή StarTalk του διάσημου αστροφυσικού Neil deGrasse Tyson, και διετύπωσε σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκτίμηση σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχουμε παρατηρήσει εξωγήινη ζωή μέχρι σήμερα.

Με αυτές τις υπηρεσίες δεν θα σε βρει η NSA, σύμφωνα με τον Edward Snowden

Σύμφωνα με τον Snowden, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουμε και να αναγνωρίσουμε σήματα από εξωγήινα είδη μέσα στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου επειδή η μετάδοση τους γίνεται πιθανότατα σε υψηλότατο επίπεδο κρυπτογράφησης!

"Αν παρατηρήσετε τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, εάν η κρυπτογράφηση έχει γίνει με σωστό τρόπο, τότε δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσετε ότι διαφέρουν από μια κοινή, ελεύθερη συνομιλία. Επομένως, εάν ένας εξωγήινος πολιτισμός (ή εμείς) προσπαθήσει να επικοινωνήσει ή να παρακολουθήσει άλλους πολιτισμούς, τότε αυτό θα είναι εφικτό μόνο εάν τους πετύχει σε σχετικά βασικό επίπεδο εξέλιξης όπου οι συνομιλίες και η κοινωνία δεν έχει αναπτύξει μηχανισμούς προστασίας.

Αν υποθέσουμε ότι τα σήματα που καταγράφουν οι δορυφόροι αντιστοιχούν σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή τηλεφωνική κλήση ή στοιχείο GPS κάποιου εξωγήινου πολιτισμού, τότε αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς δεν διαφέρει από την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου λόγω της κρυπτογράφησης τους"

Για να χρησιμοποιούν και οι εξωγήινοι μεθόδους κρυπτογράφησης θα πρέπει να έχουν και αυτοί θέματα ασφαλείας στους πολιτισμούς τους, όπως σχολίασε χιουμοριστικά ο deGrasse Tyson...

[via]

Loading