O Edward Snowden υποψήφιος για Νόμπελ ειρήνης

Snowden

Δύο Νορβηγοί πολιτικοί ανακοίνωσαν την από κοινού τους πρόταση για την υποψηφιότητα του Edward Snowden για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης 2014. Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι οι συζητήσεις και οι αλλαγές στην πολιτική που προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις του Snowden «διαδραμάτισαν καίριο ρόλο για μια ασφαλέστερη και πιο ειρηνική τάξη πραγμάτων».

Η υποψηφιότητα του Snowder παραμένει αυτή τη στιγμή ...απλά υποψηφιότητα. Η επιτροπή θα λάβει υπόψιν της την πρόταση μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες που θα κατατεθούν από πολιτικούς, επιστήμονες κτλπ έως την 1η Φεβρουαρίου 2014. Μετά τη διορία αυτή τα μέλη της Επιτροπής έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν και τους δικούς τους υποψήφιους στην πρώτη τους συνάντηση.

O Edward Snowden είναι πρώην υπάλληλος της CIA και συνεργάτης της NSA που απεκάλυψε απόρρητα έγγραφα τα οποία ανέλυαν πως οι μυστικές υπηρεσίες μεγάλων χωρών του κόσμου παρακολουθούν ουσιαστικά ...τους πάντες. Θεωρείται φυγάς από τις αμερικανικές αρχές και κατηγορείται για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικής περιουσίας. Αυτή τη στιγμή έχει βρει άσυλο στη Ρωσία όπου και παραμένει σε άγνωστη τοποθεσία.

[via TheGuardian]

Loading