Τα ΗΑΕ θέλουν να χτίστουν πόλη στον πλανήτη Άρη μέχρι το 2117 [Video]

Εν έτει 2017 η Ανθρωπότητα έχει πραγματοποιήσει άλματα προόδου για το περίφημο "ταξίδι στο Διάστημα" και το ενδεχόμενο επανδρωμένης αποστολής στον πλανήτη Άρη δεν φαντάζει πλέον τόσο μακρινό. Παρόλα αυτά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κοιτάζουν ακόμα πιο μακριά.

Elon Musk: Ταξίδι στον Άρη σε 88 ημέρες, όπως το Battlestar Galactica, με μικρό κόστος και σχέδιο αποικίας [Videos]

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ παρουσίασε το δικό της project "Mars 2117", το οποίο ουσιαστικά αφορά την δημιουργία της πρώτης ανθρώπινης αποικίας στον Άρη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και μάλιστα σε μορφή κανονικής πόλης με μεταφορικά μέσα, παραγωγή ενέργειας και φυσικά παραγωγή-εφοδιασμό τροφίμων.

Τα ΗΑΕ ασχολούνται πολύ ενεργά με το Διάστημα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, έχοντας επενδύσει σε δορυφόρους τηλεπικοινωνιών και στη δημιουργία ενός επίγειου παρατηρητηρίου, ενώ από το 2014 και έπειτα έχουν στρέψει την προσοχή τους στον πλανήτη Άρη. Από το 2015 επανιδρύθηκε και στο Mohammed bin Rashid Space Center με σκοπό την έναρξη διαστημικού προγράμματος.

SpaceX: Το όραμα του Elon Musk και της Google για ταξίδι στο Διάστημα [Video]

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα ΗΑΕ θα στείλουν το διαστημικό σκάφος EMM (Emirates Mars Mission) με ονομασία "Al Amal" (ελπίδα) στον Άρη το 2020, με σκοπό να εξερευνήσει τον πλανήτη για τα επόμενα 3-5 χρόνια και να αποστείλει περίπου 1TB πληροφοριών πίσω στη Γη. Το Al Amal θα έχει βάρος 1.5 τόνο και διαστάσεις 2.9m x 2.37m, τρεις ηλιακούς συλλέκτες για την παροχή ενέργειας και τρία βασικά εργαλεία: την έγχρωμη κάμερα EXI (Emirates eXploration Imager), το φασματοσκόπιο υπεριώδους EMUS και το φασματοσκόπιο υπερύθρων EMIRS. Από τα δεδομένα που θα συλλέξουν θα εστιάσουν κυρίως στη μελέτη της ατμόσφαιρας, των νεφών και των ανεμοθυελλών.

Εξαιρετικά φιλόδοξα τα σχέδια των ΗΑΕ, αλλά τουλάχιστον διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για να τα υποστηρίξουν.

[via]

Loading