Έτσι θα είναι στο εξής τα videos στο Facebook!

Η Meta ανακοίνωσε ότι αναβαθμίζει το πρόγραμμα αναπαραγωγής video στο Facebook, συγκεντρώνοντας τα Reels, τα videos μεγαλύτερης διάρκειας και το Live περιεχόμενο σε μία πλήρη οθόνη. Η Meta αναφέρει ότι ο νέος player θα προσφέρει βελτιωμένες προτάσεις για videos κάθε διάρκειας με βάση τα ενδιαφέροντα των χρηστών, με νέα στοιχεία ελέγχου που θα επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν videos με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Ο νέος player θα παρέχει επίσης περισσότερες προτάσεις σχετικών videos, ανεξαρτήτως διάρκειας, στο Feed και στην καρτέλα Video και θα εμφανίζει ακόμα περισσότερα Reels για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αυτό το format. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους χρήστες να εξερευνήσουν και να ασχοληθούν με το περιεχόμενο video στο Facebook και για τους δημιουργούς να προσεγγίσουν νέο κοινό.

Η Meta θα εμφανίζει πρώτα όλα τα videos κάθετα, αλλά θα προσθέσει μια νέα επιλογή πλήρους οθόνης για τα videos που είναι οριζόντια, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να τα παρακολουθούν σε οριζόντια προβολή. Υπάρχει επίσης ένα slider στο κάτω μέρος που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ανατρέξουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω σε ένα συγκεκριμένο μέρος του video. Πατώντας σε ένα video θα εμφανιστούν και τα παραδοσιακά στοιχεία ελέγχου video, όπως το κουμπί παύσης και τα κουμπιά γρήγορης προώθησης και επιστροφής 10 δευτερολέπτων.

Η Meta αναφέρει ότι αν και όλα τα είδη των videos είναι διαθέσιμα στο Facebook, θα προωθήσει περισσότερα Reels για να "καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αυτό το format". Τα Reels έχουν αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα τόσο στο Instagram όσο και στο Facebook, ιδίως μεταξύ των νεότερων ακροατηρίων. Τα μικρής διάρκειας video formats, όπως τα Reels, είναι εύκολα στην κατανάλωση, εύκολο να τα μοιραστεί κάποιος και διασκεδαστικά, γεγονός που τα καθιστά ένα ελκυστικό είδος περιεχομένου που οι χρήστες απολαμβάνουν να παρακολουθούν.

[Meta]

Loading