Εξαγορά «βόμβα»! Η Nikon αποκτά το 100% της RED Digital Cinema!

Η Nikon σοκάρει τον κόσμο της Φωτογραφίας και της Τεχνολογίας γενικότερα ανακοινώνοντας την εξαγορά της RED Digital Cinema, η οποία κατασκευάζει κορυφαίες κινηματογραφικές κάμερες, όπως η 8K V-Raptor, που χρησιμοποιείται ευρέως σε ταινίες blockbuster του Hollywood!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Nikon αναφέρεται:

Η συμφωνία αυτή επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα των αμοιβαίων επιθυμιών της Nikon και της RED να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους χρήστες που ξεπερνούν τις προσδοκίες, ενώνοντας τα πλεονεκτήματα των δύο εταιρειών. Η τεχνογνωσία της Nikon στην ανάπτυξη προϊόντων, η εξαιρετική αξιοπιστία και η τεχνογνωσία στην επεξεργασία εικόνας, καθώς και στην οπτική τεχνολογία και τη διεπαφή χρήστη μαζί με τις γνώσεις της RED στις κινηματογραφικές κάμερες, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής τεχνολογίας συμπίεσης εικόνας και της επιστήμης των χρωμάτων, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ξεχωριστών προϊόντων στην αγορά των επαγγελματικών ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών.

Η Nikon θα αξιοποιήσει αυτή την εξαγορά για να επεκτείνει την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επαγγελματικών ψηφιακών κινηματογραφικών καμερών, βασιζόμενη στα επιχειρηματικά θεμέλια και τα δίκτυα και των δύο εταιρειών, υποσχόμενη ένα συναρπαστικό μέλλον ανάπτυξης προϊόντων που θα συνεχίσει να διευρύνει τα όρια του εφικτού στην παραγωγή ταινιών και βίντεο.

Η RED Digital Cinema, η οποία είναι πλέον 100% θυγατρική της Nikon, εξέδωσε παρόμοια δήλωση, προσθέτοντας:

Η συμφωνία με τη Nikon, η οποία επιτεύχθηκε με τον ιδρυτή της Red Jim Jannard και τον πρόεδρο Jarred Land, σηματοδοτεί μια νέα εποχή καινοτομίας και αριστείας στον τομέα της επαγγελματικής κινηματογράφησης.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία φέρνει σε επαφή την εκτεταμένη ιστορία και την εμπειρία της Nikon στην ανάπτυξη προϊόντων, την τεχνογνωσία στην επεξεργασία εικόνας, καθώς και την οπτική τεχνολογία και τη διεπαφή χρήστη, με τις επαναστατικές ψηφιακές κινηματογραφικές κάμερες και τις βραβευμένες τεχνολογίες της RED.

Η Nikon κατασκευάζει ήδη μερικές από τις καλύτερες mirrorless φωτογραφικές μηχανές και τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει τις επιδόσεις βίντεο και την ποιότητα της εικόνας, ωστόσο, περισσότερο φημίζεται για την τεχνογνωσία της στη Φωτογραφία και πολλοί επαγγελματίες του video θα στρεφόταν πιο εύκολα σε άλλες εταιρείες.

Η εξαγορά ενός κορυφαίου ονόματος στη βιομηχανία κινηματογραφικών καμερών είναι σίγουρα ένας τρόπος για να επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων, να δημιουργήσει μερικές από τις καλύτερες βιντεοκάμερες και να προσελκύσει περισσότερους δημιουργούς στο σύστημα Nikon Z. Εξάλλου, η RED, που ιδρύθηκε το 2007, έχει δημιουργήσει και κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας video codecs και τεχνολογία χρωμάτων που ζηλεύει ο κόσμος του video, τεχνογνωσία την οποία η Nikon θα θελήσει αναμφίβολα να αξιοποιήσει.

[Nikon]

Loading