Facebook at Work: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου για επιχειρήσεις

facebook_At_work

Τον περασμένο Νοέμβριο μπορεί να το περάσαμε περισσότερο ως εσωτερικό project, αλλά να που είναι αληθινό. Η Facebook λανσάρει από σήμερα πιλοτικά την έκδοση του κοινωνικού δικτύου για επιχειρήσεις "Facebook at Work", ως εφαρμογή Android και iOS, καθώς και σε επιλεγμένους συνεργάτες της.

Το Facebook at Work περιγράφεται ως ένα ξεχωριστό κοινωνικό δίκτυο που θα δώσει στους υπαλλήλους των εταιρειών τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να συνεργάζονται χρησιμοποιώντας γνώριμα εργαλεία, όπως είναι τα News Feed, Groups, Messages και Events.

Στόχος της Facebook είναι να δημιουργήσει μικρές κοινότητες που θα ενισχύσουν τις σχέσεις των υπαλλήλων μιας εταιρείας, με σαφή τα οφέλη για τις συνεργασία και την παραγωγικότητα τους, αφού θα χρησιμοποιούν μια γνώριμη πλατφόρμα αντί να μαθαίνουν κάποια νέα από την αρχή. Μια τέτοια κοινότητα θα είναι προσβάσιμη μόνο από άτομα εντός της εταιρείας, με αποτέλεσμα όλη η πληροφορία να είναι ορατή μόνο στους κόλπους των μελών της. Επίσης, η Facebook υπόσχεται ότι τα δεδομένα των υπαλλήλων δεν θα είναι πλήρως διαχωρισμένα από αυτά των προσωπικών τους προφίλ.

Όπως είπαμε, η λειτουργία του Facebook at Work είναι δοκιμαστική, επομένως, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική του μορφή, το επίπεδο ασφαλείας και αν θα υπάρχει μελλοντικά χρέωση για την χρήση του από τις εταιρείες. Πάντως, θυμίζει αρκετά το Yammer της Microsoft.

[via]

Loading