Τι είναι το Facebook Blueprint και πώς μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν

[Δ.Τ.]

Κάθε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης πιθανότατα θυμάται τη στιγμή που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε το Facebook ή το Instagram ως πλατφόρμα για να βοηθήσει την επιχείρησή του να αναπτυχθεί. Οι λόγοι αναζήτησης διαφημιστικών εργαλείων από κάθε επιχειρηματία ποικίλλουν: αναζήτηση νέων πελατών, σχεδιασμός νέων προϊόντων, κοινοποίηση ειδήσεων για τις εκπτώσεις στην κάθε επιχείρηση ή κατάστημα,  αύξηση ευαισθητοποίησης σχετικά με το εκάστοτε brand– και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ενώ πολλά σημεία στη διαφημιστική διαδικασία του Facebook είναι κοινής λογικής, άλλα μπορεί να εντυπωσιάζουν. Ξεκινώντας τη χρήση εργαλείων διαφήμισης του Facebook είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη επιχειρήσεων, αλλά για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που έχουν οι ίδιοι αναρίθμητες ευθύνες αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Προκειμένου το Facebook να βοηθήσει εκατομμύρια εταιρίες σε όλο τον κόσμο να διαχειριστούν καλύτερα τη διαδικασία αυτή, δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Facebook Blueprint.

Το Blueprint παρέχει εκπαίδευση με τρεις βασικούς τρόπους:Blueprint eLearning: Τα μαθήματα, που μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει μέσα σε  μόλις 15 λεπτά, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων - από το «Καλωσόρισμα στο Mάρκετινγκ μέσα στο Facebook» και το «Πώς να Δημιουργήσεις μια Σελίδα στο Facebook», στο «Πώς να Κατανοήσεις τον Επιμερισμό Multi-Touch» και το «Πώς να Χρησιμοποιείς το Facebook Pixel για τη μέτρηση, βελτιστοποίηση και δημιουργία κοινών-στόχων για καμπάνιες» . Τα μαθήματα απευθύνονται σε κάθε επίπεδο δεξιοτήτων.Blueprint Live: Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μόνο με πρόσκληση, για πελάτες και διαφημιστικές εταιρείες που διδάσκει στρατηγική εφαρμογή του Μάρκετινγκ στο Facebook και το Instagram.Πιστοποίηση Blueprint: Ένα σύνολο επαγγελματικών πιστοποιήσεων προχωρημένου επιπέδου, που λαμβάνονται με τη διεξαγωγή εξετάσεων υπο-επιτήρηση, που παρέχουν την τεχνογνωσία για τη χρήση της πλατφόρμας του Facebook.

Όπως δήλωσε ο Robert Bednarski, Διευθυντής του Facebook για την Κεντρική κι Ανατολική Ευρώπη,

"Το Facebook δεσμεύεται να βοηθήσει όλους τους marketeers να επιτύχουν κατά τη χρήση των λύσεων μάρκετινγκ του Facebook και Instagram με την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης Blueprint και μέσω νέων ευκαιριών εκπαίδευσης, όπως η πιστοποίηση Blueprint. Η μόνη απαίτηση για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το Blueprint είναι να έχει έναν λογαριασμό στο Facebook. Λόγω της ανοικτής της πρόσβασης, οι χρήστες του Blueprint ξεπερνούν τα 1,5 εκατ. παγκοσμίως (σε περισσότερες από 150 χώρες), οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει πάνω από 3,5 εκατ. μαθήματα e-learning."

Εκτός από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διαφημιστικές εταιρείες εντάσσονται σε προγράμματα Blueprint για να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές προκλήσεις τους, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί εκπαιδεύουν εθελοντές για να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την πλατφόρμα Blueprint για την ανεύρεση πόρων, ενώ εταιρείες και διαφημιζόμενοι με ειδίκευση στα ψηφιακά μέσα λαμβάνουν πιστοποιήσεις μέσω του Blueprint για να αποδείξουν τις γνώσεις τους στο Facebook.

Ο Patrick Harris, Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Ανάπτυξης του Facebook, εξήγησε:

"Αυτό που μας ζητούν πιο πολύ τα brands και οι διαφημιστικές εταιρείες είναι περισσότερη εκπαίδευση. Ενώ γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, για τις επιχειρήσεις μπορεί παράλληλα να είναι μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για να φτάσουν σε νέο καταναλωτικό κοινό. Με το Facebook Blueprint δίνουμε στις επιχειρήσεις τα εργαλεία και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να μάθουν πώς το Facebook μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις τους να αναπτυχθούν και να συνδεθούν με οποιονδήποτε στον κόσμο"

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλατφόρμα Blueprint στον Facebook, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: facebook.com/blueprint. Μπορείτε επίσης να βρείτε πρόσθετες συμβουλές και tips, καθώς και ιστορίες και συμβουλές από τους Blueprint fans που χρησιμοποιούν τα εργαλεία για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας τις αντίστοιχες σελίδες στο Facebook και το Instagram.

Loading