Friend Lists στο Facebook τώρα και επίσημα!

Λίγες μέρες πριν, είδαμε τις δύο νέες λειτουργίες που ετοιμάζει να προσθέσει η Facebook στο κοινωνικό της δίκτυο σχετικά με την κατηγοριοποίηση των φίλων μας σε λίστες. Και ενώ μέχρι τώρα με όλους τους φίλους σε μια λιστα τα πράγματα ήταν απλά, τώρα θα γίνουν ελαφρώς  πιο περίπλοκα...

Ας δούμε αναλυτικά όλες τις νέες αλλαγές:

Αρχικά, εκτός από τις Smart Lists που, όπως είπαμε, θα κατατάσσουν τους φίλους αυτόματα σε κατηγορίες βασιζόμενες σε πληροφορίες των προφίλ τους, οι χρήστες θα πρέπει με τη σειρά τους να κατατάσσουν τους φίλους τους σε κατηγορίες του τύπου "Close Friends" (Στενοί φίλοι), "Acquaintances" (Γνωστοί) και "Restricted" (Περιορισμένοι). Οι τελευταίοι θα μπορούν να βλέπουν μόνο τα Public Posts σας, ενώ οι γνωστοί θα εμφανίζονται πια σπάνια στα News Feed σας, μόνο σε περίπτωση κάποιας σημαντικής δημοσίευσης.

Ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοσχή είναι ότι οι επαφές θα μπορούν να "μαντεύουν" κατά κάποιο τρόπο σε ποια λίστα τις έχετε τοποθετήσει. Ενώ δε θα μπορούν να βλέπουν άμεσα το όνομα της λίστας, σε περίπτωση που μοιραστείτε κάτι με μία λίστα θα μπορούν να βλέπουν τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας και έτσι να εξάγουν τα συμπεράσματα τους...

Τέλος, όπως είπαμε, κάθε λίστα θα διαθέτει ξεχωριστό News Feed, έτσι ώστε οι χρήστες να βλέπουν κάθε φορά τα νέα που τους ενδιαφέρουν.

Οι νέες αυτές λειτουργίες θα κάνουν την εμφάνιση τους αυτή τη βδομάδα (όπως πάντα σταδιακά) και αρκετά αργότερα στις εφαρμογές των smartphones.

[πηγή digitaltrends]
Loading