Το Facebook δυσκολεύει την δημοσίευση από το Google Blogger

facebook captcha

To Facebook πρόσθεσε τον έλεγχο Captcha για την δημοσίευση posts από ιστοσελίδες της πλατφόρμας Blogger κάνοντας ακόμα δυσκολότερη τη διαδικασία διαμοιρασμού των δημοσιεύσεων.

Τα Captcha τα έχουμε όλοι μας συναντήσει τουλάχιστον μία φορά κατά την εγγραφή μας σε μια ιστοσελίδα. Πρόκειται για ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για την αποφυγή του spam αλλά ταυτόχρονα προκαλεί και τον εκνευρισμό των χρηστών.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή στο Facebook δεν φαίνεται να ισχύει για το σύνολο των ιστοσελίδων από το Blogger καθώς για παράδειγμα δημοσιεύματα από το επίσημο Google Mobile Blog δεν ενεργοποιούν το σύστημα Captcha. Φαίνεται ότι κριτήριο είναι η ...δημοτικότητα της σελίδας σας.

Να πούμε, βέβαια, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτό για την αποφυγή του spam καθώς το ίδιο ακριβώς ισχύει για μια πληθώρα ιστοσελίδων του Tumblr.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αλλαγή αυτή σχετίζεται με κάποιον τρόπο με τον ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιρειών, Facebook και Google. Η Google «μπήκε στα χωράφια» της Facebook με το κοινωνικό δίκτυο Google+ και προκάλεσε αντιδράσεις όταν τροποποίησε την ομώνυμη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για να εμφανίζονται πρώτα τα αποτελέσματα του Google+ σε σχέση με αυτά του Facebook.

Μηχανικοί του Facebook και άλλων ιστοσελίδων απάντησαν άμεσα με ένα εργαλείο με την ονομασία 'Don't be evil' που διόρθωνε τη συμπεριφορά του Google Search.

via Mashable

Loading